Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
349.7 Кб
Скачать

56 Збір на геологорозвідувальні роботи ( г.Р.) виконані за рах.Д.Б.

Збір на г.р., виконані за рахунок Держ.бюджету, справляється з надрокор-чів незалежно від форми власності, які видобувають корисні коп.(к.к.)на раніше розвіданих родовищах,а також на розташованих у межах території У.,ії континент.шельфу та виключної (морської) ек.зони родовищах з попередньо оціненими запасами, які за згодою заінтересованих надрокор-чів передані їм для промислового освоєння. Збір на виконані г.р. в повному обсязі зарах.на Держ.бюджету і спрям-ся на розвиток мінерально-сиров.бази.

Норм.збору за виконані г.р.встан-ся окремо для кожного виду к.к.чи групи близьких за призначенням к.к. у гривнях до од.видобутку чи погашеня у надрах запасів к.к. Нормативи збору індексуються з урах-ням офіційно встан. індексу інфляції. Обсяг погашених запасів к.к. низнач. як сума обсягів видобутих к.к. та фактичних їх втрат у надрах під час вид-ня.

Надрокористувачі, які виконували г.р. за рах. власн. кош.,сплачують збір за г.р. ,застос-чи до нього коеф. залежно від обсягу виконаних на відповідн. родовищах пошукових роб. Якщо н-чі видобувають більше 1 виду к.к. ,що залягають окремо, збір обчислюється за кожний їх вид окремо. Збір за викон. г.р справл-ся від дати видобутку к.к Суми збору віднос-ся до вал. витрат реалізованої прод.(робіт,послуг).

Збір сплачується до Бюджету авансовими платежами щодекадно або щомісячно , в залежності від суми збору за минулий місяць. Якщо сума збору за минулий місяць стан. більш як 10 тис. грн. авансові платежі сплач-ся до 13,23 числа поточного міс.і до 3 числа наст.міс.—виходячи з к-ті видобутих к.к. за кожну минулу декаду. При сумі збору меньш як 10 тис.грн. авансові платежі сплч-ся до 15 числа наст. за звітним міс.,виходячи з факт. к-ті видобутих к.к. за кожн.минулий міс. Після закінчення кварталу ,півріччя,9 міс. і року корист-чі надр обчисл-ть повну суму збору за виконані г.р. наростаючим підсумком з початку року ,вих-чи з факт. к-ті видобутої мін. сировини. Перерахунок пров-ся в п”ятиден. термін з дати,встан.для подання бух. звітів.

57. Відрахування від плати за транзит нафти, прир. Газу та аміаку.

Відп. до З.У. “Про Держ.Б-ту У. на 1999 р. “ була запроваджена сплата до Д.Б.У. відрахувань від плати за транзит нафти ,прир. газу та аміаку трубопроводним транспортом через тер.У. Плат-ми є суб”єкти підп-ої д-ті, які здійсн-ть таке транспорт-ня. вони вносять до Д.Б.У.:

1)відрах. від приб., що залиш. у розпор-ні під-в ,які зд-ть трансп-ня нафти магістрадними нафтопроводами,в розм-рі, еквів-му 0.059 дол. за 1 тону нафти,що трансп-ся,на кожні 100 км.відстані її трансп-ня;

2)відрах. від плати за транзит прир.газу в р-рі,еквів-му 0,29 дол. за 1000 куб. м. газу на кожні 100 км. відстані;

3)відрах.від плати за транзит аміаку в р-рі, еквів-му 0.23 дол. за 1 тону на кожнв 100 км. відстані.

Платежі зд-ся щодекадно авасованими платежами 15-го,25-го числа поточного місяця, 5-го числа наст. міс., виходячи з обсягів газу, нафти та аміаку, транспортованого через тер.У. за минулу декаду ,та курсу долара за день, що передує сплаті авансованого платежу. Платники щомісячно до 20 числа наст. за звітн. місяця подають до Держ. податк. інспекції за місцем свого знах. розрахунок відрахувань. Якщо обчислені у місячному розрах. суми відрах. за транзит будуть більшими від сум,сплачених авансовими платеж. щодекадно,доплата зазнач. відрах. пров-ся платником до 25-го числа місяця,наст. за звітнім.

Соседние файлы в папке Подт кодекс