Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
625.66 Кб
Скачать

6. Система поточного і підсумкового контролю якості знань студентів

6.1. Порядок поточного контролю та критерії оцінювання якості знань студентів.

Контроль знань студентів є органічною складовою навчального процесу. За його допомогою оцінюється рівень засвоєння студентами програмного матеріалу. Оцінювання знань студентів здійснюється за результатами поточного і підсумкового контролю знань.

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого перевіряється під час поточного контролю і на іспиті.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу, вироблення навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-баловою шкалою на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно) для денної та вечірньої ф.н.. та від 0 до 20 балів (включно) для студентів заочної ф.н.

Порядок поточного контролю знань студентів передбачає оцінювання обов’язкових та вибіркових завдань. Перелік обов’язкових і вибіркових завдань для студентів різних форм навчання подано у карті самостійної роботи. Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за обов’язкові завдання — 30 балів, за вибіркові — 20 балів.

Об’єктами поточного контролю знань студентів з дисципліни „Стратегічний маркетинг” є:

  • активність роботи на практичних заняттях;

  • вирішення і письмове оформлення задач і завдань курсу;

  • виконання модульних завдань.

Загальна сума балів за поточний контроль складається із балів, які отримав студент за обов’язкові види робіт, та балів, отриманих за виконання одного з вибіркових завдань.

Результати поточного контролю знань студентів заносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності й враховуються при виставленні підсумкового балу за опанування дисципліни. Вивчення дисципліни «Стратегічний маркетинг» передбачає обов’язкове конспектування праць класиків стратегічного маркетингу – І.Ансоффа, М.Портера, Д.Траута. Конспектування здійснюється без застосування комп’ютерної техніки. Оцінки за конспекти є складовою частиною балів, які студент набирає в процесі поточного контролю, тому при відсутності або неякісному конспекті відбувається відповідне зниження балів за результати поточного контролю – від 5 до 15 балів.

6.3. Порядок підсумкового контролю знань

  1. Підсумковий контроль знань студентів усіх форм навчання з дисципліни „Стратегічний маркетинг” здійснюється у вигляді письмового іспиту.

Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни.

Екзаменаційний білет містить 6 завдань для денної та вечірньої форм навчання, та 10 завдань для студентів заочної форми навчання, кожне з яких оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів залежно від рівня знань.

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100-бальною шкалою

РІВЕНЬ ЗНАНЬ

10

Відмінний

8

Добрий

6

Задовільний

0

незадовільний

Викладач оцінює відповіді на питання за такими критеріями:

10 балів — студент отримує, коли дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене запитання, при цьому показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ. Правильно виконав практичне завдання і пояснив відповідь;

8 балів — студент отримує, коли відповів на поставлене запитання, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату. Виконав правильно практичне завдання, але не дав чіткого пояснення щодо його вирішення;

6 балів – студент отримує, коли у цілому відповів на поставлене запитання, але не аргументував відповідь, показав недостатні знання літературних джерел. Частково вирішив практичне завдання, не отримав правильну відповідь.

0 балів — нульову оцінку одержує студент, якщо він дав неправильну або неповну відповідь на запитання, ухилився від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів. Не вирішив практичне завдання, отримав невірну відповідь.

Примітка. У разі використання заборонених джерел, підказок студент повинен залишити аудиторію та одержує нульову оцінку за іспит.

Результати екзамену оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів включно для студентів денної та вечірньої ф.н., та від 0 до 100 балів включно для студентів заочної ф.н.

У разі, якщо відповіді студента оцінено менше, ніж на 30 балів (до 50%), він отримує незадовільну оцінку за результатами екзамену, а набрані за екзамен бали не враховуються у загальній підсумковій оцінці.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за поточну успішність та за виконання екзаменаційних завдань (за умови, що на екзамені студент набрав не менше 30 балів).

Якщо на екзамені студент набрав менше 30 балів, тобто отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова оцінка включає лише оцінку за поточну успішність.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

Оцінка у формі заліку (для вибіркових дисциплін)

Оцінка за шкалою ECTS

90 – 100

Відмінно

Зараховано

А

80 – 89

Добре

Зараховано

В

70 - 79

С

66 – 69

Задовільно

Зараховано

D

60 - 65

E

21 - 59

Незадовільно з можливістю повторного складання

Не зараховано з можливістю повторного складання заліку

FX

0 – 20

Незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

F

Соседние файлы в папке Normative_discipline