Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ПО ДИПЛОМНОМУ ПРОЕКТУ.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
887.81 Кб
Скачать

3. Порядок затвердження тем і завдань на дипломне проектування

3.1. Теми дипломних проектів визначаються випусковою (базо­вою) кафедрою. Перелік тем дипломних робіт оголошується щороку на початку нового навчального року. Тематика дипломних проектів розглядається і затверджується радою факультету.

Деякі теми можуть бути видані як обов'язкові. В окремих випад­ках тема дипломного проекту може бути запропонована студентом. При цьому керівник повинен погодити її з завідувачем кафедрою і пі­сля цього видати дану тему студентові.

3.2. Назва теми роботи повинна бути короткою (до 12-ти слів), конкретною, відбивати зміст, мету роботи і вказуватися в усіх доку­ментах одноманітно, без змін (у наказі ректора, у завданні на дип­ломне проектування, на титульному листі роботи, в особовій картці, заліковій книжці).

Студентам надається право вибору теми дипломного прое­кту. Студент може запропонувати для дипломного проекту свою.

Перед початком переддипломної практики за пропозиціями кафедри факультет готує проект наказу про затвердження тем, кері­вників і консультантів дипломних проектів і передає його на підпис ректору.

Відповідно до теми дипломного проекту керівник видає студенту завдання на вивчення об'єкта та предмета дипломного проекту під час переддипломної практики та підбір відповідної літератури.

3.5. До початку дипломного проектування студенту видається завдання на дипломний проект, яке складає керівник і затверджує завідуючий кафедрою. У завданні вказується термін закінчення дип­ломного проектування, зміст пояснювальної записки, перелік звітної документації та програмних продуктів, прізвища консультантів та ка­ лендарний план виконання окремих етапів дипломного проекту.

Завдання підписують керівник і студент. Завдання на дипломний проект є першим документом, який розглядає ДЕК.

Під час підготовки завдання на дипломний проект керівнику слід враховувати нахили і побажання студента. Водночас завдання по­винно забезпечувати досягнення загальної мети дипломного проек­тування, забезпечувати максимальне використання студентом отриманих під нас навчання комплексу знань, умінь і навичок з об­раної спеціальності.

Керівник дипломного проекту за погодженням з завідуючим кафедрою має право змінити або доповнити завдання на дипломне проектування, якщо такі зміни сприятимуть поліпшенню якості роботи.

У виключних випадках, з подання декану факультету, мо­жуть бути внесені певні зміни до наказу про затвердження тем і кері­вників дипломних проектів.

___________________________________ДИПЛОМНЕ ПРОЕКТУВАННЯ

4. Керівники та консультанти дипломного проекту

4.1. Керівники дипломних проектів призначаються наказом рек­тора університету (або за його дорученням деканом факультету) з числа висококваліфікованих викладачів (як правило, професорів і доцентів) та наукових працівників університету. Керівниками дипло­мних проектів можуть бути викладачі, наукові працівники та високо­кваліфіковані спеціалісти з інших підприємств і закладів.

4.2. Керівник дипломного проекту:

- видає завдання на дипломне проектування;

- надає студенту допомогу у розробці календарного графіка роботи на весь період дипломного проектування та перевіряє його виконання;

- рекомендує студенту необхідну основну та допоміжну літе­ратуру, довідкові та архівні матеріали, типові роботи тощо, різнома­нітні джерела інформації (тому числі й ресурси глобальної мережі Інтернет) за темою дипломного проекту;

- згідно із складеним кафедрою розкладом проводить систе­матичні консультації та бесіди зі студентом, за необхідністю органі­зовує консультації з певними фахівцями;

- регулярно перевіряє виконання роботи (окремі частини та увесь дипломний проект) та оцінює якісний рівень її результатів;

- складає власний відзив на дипломний проект;

- власним підписом засвідчує закінчення роботи над диплом­ним проектом та дає згоду на його захист.

4.3. Дипломний проект повинен включати розділи з питань еко­номіки та організації виробництва, охорони праці і техніки безпеки. Можлива розробка й інших розділів, наприклад, ергономіки застосу­вання комп'ютерних технологій, конструювання, стандартизації, но­рмалізації і контролю якості продукції, охорони навколишнього середовища, цивільної оборони, які виходять за рамки компетенції керів­ника дипломного проекту. За таких обставин факультет (кафедра) може призначати консультантів за окремими розділами дипломного проекту. До консультування студента-дипломника з педагогічних та психологічних питань також додатково можуть залучатися високо­кваліфіковані викладачі відповідних кафедр університету.

За необхідності факультету (кафедрі) надається право з окре­мих розділів дипломного проектування цілеспрямовано запрошувати консультантів з інших закладів, установ та підприємств за рахунок ліміту часу, виділеного на керівництво дипломними проектами.

4.4. Консультації з питань економіки та організації виробництва, охорони праці та техніки безпеки, цивільної оборони проводять ви­кладачі, які забезпечують навчальний процес у даному університеті.

4.5. Консультації з питань використання стандартів (наприклад, стандартів ЄСПД, стандартів і нормалей, які використовуються під час розробки друкованих плат, уніфікованих корпусів, стандартів за інтерфейсами введення-виведення інформації тощо) проводить нормоконтролер з відповідних працівників університету чи з провідного підприємства за профілем факультету.

4.6. Студенту-дипломнику, в якого керівник дипломного проекту -спеціаліст з виробництва,

Навчальний посібник__________________________________________

для надання організаційної та методич­ної допомоги завідуючий кафедрою може призначити консультанта з числа викладачів кафедри.

4.7. Студенту-дипломнику, в якого керівник дипломного проекту- викладач кафедри, для розв'язання вузькоспеціалізованого технічного питання завідуючий кафедрою може призначити консультанта з числа кваліфікованих з даного питання спеціалістів.

4.8. Консультанти дипломного проекту проводять вступну бесіду зі студентами, виходячи з загальної спрямованості дипломного про­екту формулюють окремі завдання з відповідних розділів, погоджу­ють терміни консультацій, проводять консультації у встановлений термін, перевіряють виконання поставлених перед студентом за­вдань з відповідного розділу, перевіряють відповідну частину вико­наного студентом дипломного проекту і підписують готовий диплом­ний проект, можуть бути присутніми при захисті дипломного проекту та брати участь у його обговоренні.

4.9. Консультації з будь-яких окремих питань дипломного проек­тування студент-дипломник має право отримати у будь-якого викла­дача університету під час проведення ним консультацій для студен­тів-дипломників.

___________________________________________________ ___________________________________ДИПЛОМНЕ ПРОЕКТУВАННЯ