Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Контрольні запитання та завдання

1. Які програми входять до складу пакета Microsoft Office 2007?

2. Що дозволяють зробити інструменти Вкладки Главная?

3. Які інструменти входять до складу Вкладки Вставка?

4. Як налаштувати панель быстрого доступа?

5. Для чого потрібна кнопка Office?

6. Що відображається в строке состояния?

Тема 2. Створення і редагування документів в ms word 2007 Створення нового документу

Для створення нового документа призначений пункт Создать кнопки Office. При його виборі з'являється вікно Создание документа (рис. 2.1). У його лівій частині необхідно вказати категорію шаблонів, на основі яких буде створений документ. За замовчуванням обраний варіант Пустые и последние. Для завершення створення нового документа необхідно в правому нижньому куті натиснути кнопку Создать. З'явиться вікно нового порожнього документа. Точно таке ж вікно завжди створюється за замовчуванням в момент відкриття самої програми Word 2007.

Рис. 2.1. Діалогове вікно Создание документа

У Word 2007 існує великий вибір шаблонів - готові та оформлені документи, де потрібні тільки в певних полях внести свою інформацію.

Пункт Установленные шаблоны полегшує завдання створення документа, можна просто вибрати із запропонованого списку найбільш відповідний по оформленню документ.

Пункт Мои шаблоны - якщо існуючі шаблони документів не задовольняють потреби, то можна створити власний.

Пункт Из существующего документа призначений для створення нового файлу на основі вже наявного документа. При виборі цього пункту користувач повинен вказати місцерозташування на диску вже наявного документу. При цьому вміст зазначеного файлу буде розміщено в новому створеному документі.

До наявних шаблонів також можна застосувати редагування. Наприклад, змінити стиль, форми таблиці, малюнки.

Збереження документа

Word 2007 за замовчуванням зберігає файли у форматі .docx. Цей формат не підтримується старими версіями програми. Тому, щоб документ був сумісний з попередніми версіями Word, необхідно зберігати файл в Режиме ограниченной функциональности, наприклад, як Документ Word 97-2003 (Кнопка Office - Сохранить как ...).

Відкриття документа

Якщо необхідно відкрити документ, створений у старій версії Word, то файл буде запущений в режимі обмеженої функціональності (про це буде сигналізувати рядок заголовка). У такому режимі роботи деякі функції програми будуть недоступними. Щоб мати можливість використовувати всі функції Word 2007, необхідно конвертувати файл. Для цього слугує меню Преобразовать кнопки Office.

MS Word 2007 дозволяє працювати з декількома документами одночасно. При цьому кожен новий документ відкривається в окремому вікні. Кнопки панелі Окно призначені для спрощення роботи користувача при цьому:

Новое окно - створює нове вікно для документа, що переглядається;

Упорядочить всё - розміщує поруч вікна всіх документів, відкритих на даний момент;

Разделить - поділяє вікно документа на дві частини. При цьому в кожній з частин документа можна переміщуватись незалежно від іншої. Використовується, коли доводиться часто працювати в різних частинах великої документа;

Рядом - розташовує вікна відкритих документів поруч для порівняння їх вмісту;

Синхронная прокрутка - стає активною, при натиснутій кнопці Поруч і дозволяє синхронно прокручувати документи;

Восстановить расположение окна - зміна положення вікон порівнюваних документів таким чином, щоб кожне з них займало половину екрану;

Перейти в другое окно - перемикання між вікнами відкритих документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]