Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Додавання приміток

Для додавання (і подальшого управління) приміток до документу призначена панель Примечания вкладки Рецензирование. Щоб створити примітку, необхідно встановити курсор в потрібне місце документа і натиснути кнопку Создать примечание. При цьому фрагмент тексту виділяється червоним кольором, на полях з'являється поле для введення примітки (рис. 5.3), а на панелі Примечания стають доступними кнопки навігації та видалення приміток.

Рис. 5.3. Вставка примечания

Порівняння документів

Панель Сравнить вкладки Рецензирование призначена для порівняння документів, в які вносились зміни різними користувачами. За допомогою цих засобів можна порівняти або об'єднати в один документ виправлення різних авторів. Для об'єднання виправлень необхідно вибрати опцію Объединить.., вказати файл-оригінал, документ з виправленнями, вибрати в якому документі будуть відображатися зміни. Для порівняння документів виберіть опцію Сравнить... Після аналогічних налаштувань буде створений третій документ, в якому будуть знаходитися всі виправлення, внесені у вихідний документ.

Захист документа

В деяких випадках буває корисно накласти на документ обмеження за його редагування і форматування. Для захисту документа від змін служить панель Защитить вкладки Рецензирование. Після натискання на кнопку Защитить документ у правого краю вікна з'являється вертикальна панель Ограничить

форматирование и редактирование (рис. 5.4).

Далі необхідно встановити прапорець Ограничить набор разрешенных стилей і в опціях Настройки вказати, які елементи оформлення можна буде форматувати при подальшій роботі з документом.

Для обмеження редагування необхідно встановити прапорець Разрешить

Рис. 5.4. Выбор вида ограничения

только указанный способ редактирования документа і з випадаючого списку вибрати пункт Запись исправлений.. Цим самим ми дозволяємо додавати коментарі до документу, видаляти, вставляти і переміщувати текст. Якщо ж необхідно іншим користувачам дозволити тільки залишати примітки, то треба вибрати пункт Примечания.

Щоб налаштування захисту вступили в силу, натисніть кнопку Да, включить защиту. Щоб зняти захист, необхідно натиснути кнопку Защитить документ і в списку зняти прапорець Ограничить форматирование и редактирование.

Робота в режимах Структура і Схема документа

При роботі з великими документами для зручності переміщення по ним зручно використовувати режим Схема документа. Щоб включити цей режим, необхідно встановити відповідний прапорець на вкладці Вид у групі Показать или скрыть. Даний режим дає можливість побачити розташування заголовків у документі (рис. 5.5). Натиснувши на потрібному заголовку, ви відразу переміститеся у відповідне місце документа.

Режим Структура призначений не тільки для переходу у великих документах, а й для швидкої зміни його структури. Для переходу в режим структури документа слугує кнопка Структура панелі Режимы просмотра документа вкладки Вид.

Рис. 5.5. Режим Схема документа

При включенні даного режиму з'являється контекстна Лента Структура (рис. 5.6). В режимі перегляду структури документа відображається ієрархія елементів оформлення тексту і можна переміщати заголовки спільно з основним текстом і підзаголовками, які відносяться до цього заголовку. Але, перш ніж використовувати даний режим, необхідно відформатувати документ із застосуванням стандартних заголовків. При цьому, Заголовок 1 уровня є найголовнішим, Заголовок 2 уровня слід за ним і т. д.

Основна зручність при перегляді документа в цьому режимі полягає в тому, що є можливість налаштовувати відображення будь-якого рівня структури, приховуючи при цьому ті рівні, які займають більш низьку ієрархію. Для цього треба вибрати потрібний рівень зі списку Показать уровень.

У кожного елемента, що має підрівні, присутній значок «+». Подвійне

Рис. 5.6. Вкладка Структура документа

клацання на значку дозволяє відобразити / приховати підрівні. Рівні можна переміщати вгору / вниз відносно один одного, а також змінювати саме значення рівня на більш низький / високий. Для цих цілей слугують зелені та сині стрілки, розташовані зліва на панелі Работа со структурой. При роботі в режимі структури форматування тексту за умовчанням не відображається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]