Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Рисование таблицы

При необхідності створення складної таблиці (рис. 6.4), що складається з різноманітних комбінацій осередків, простіше і швидше намалювати таблицю «вручну». Для цього слугує опція Нарисовать таблицу кнопки Таблица вкладки Вставка. У цьому режимі курсор набуває вигляду олівця. Рисування таблиці відбувається шляхом переміщення миші з натиснутою лівою кнопкою.

Рис. 6.4. Рисування складної таблиці

Рисування починається з вказівки одного з кутів таблиці (зазвичай починають з лівого верхнього кута):

- курсор - олівець встановлюється в потрібне місце документа;

- натискається ліва кнопка миші;

- миша пересувається по діагоналі до того місця, де буде розташований правий нижній кут таблиці;

- коли курсор досяг потрібного місця, ліва кнопка відпускається;

- зовнішні границі таблиці нарисовані.

Також можна рисувати внутрішні (будь - якого рівня складності) комірки таблиці. Після закінчення рисування таблиці необхідно повторно натиснути кнопку Нарисовать таблицу, щоб вийти з режиму малювання.

Вставка таблицы из Excel

Word 2007 дозволяє вставляти в документ таблиці Excel. Для цього слугує опція Таблица Excel кнопки Таблица вкладка Вставка. При цьому в документ вставляється електронна таблиця Excel (рис. 6.5), а верхня лента текстового редактора Word замінюється на ленту електронної таблиці Excel. Перемикатися між програмами можна шляхом подвійного клацання на полі документа Word або на поле таблиці Excel.

Рис. 6.5. Вставка таблицы из Excel

Импорт таблицы из других приложений

У документі Word може бути використана таблиця, створена в інший програмі, наприклад, в іншому текстовому процесорі або у вигляді файлів електронних таблиць Microsoft Excel або Lotus. При імпортуванні електронних таблиць функції і формули, розміщені в клітинках, не переносяться, а також може бути втрачено оформлення.

Щоб імпортувати таблицю, створену в іншому додатку необхідно:

1) відкрити таблицю в тому додатку, в якому вона була створена;

2) скопіювати таблицю в буфер обміну;

3) встановити курсор в тому місці документа Word, куди необхідно вставити таблицю;

4) на вкладці Главная ленты у групі Буфер обмена клацнути на стрілці в нижній частині кнопки Вставить та вибрати у меню рядок Специальная вставка;

5) у вікні спеціальної вставки слід вибрати необхідну команду.

Преобразование текста в таблицу

Можна перетворювати вже набраний текст в таблицю. Для цього необхідно виділити потрібний блок тексту і вибрати опцію Преобразовать в таблицу кнопки Таблица. У вікні, що з'явиться, необхідно задати параметри майбутньої таблиці.

Слід зауважити, що фрагмент тексту повинен бути попередньо відформатований символами - роздільниками (наприклад, табуляцією або абзацом), щоб програма змогла розрізнити елементи таблиці.

Удаление таблицы

Щоб видалити таблицю, потрібно, попередньо виділивши її, активувати команду Удалить на вкладке Работа с таблицами – Макет - Строки и столбцы.

Редагування таблиці

Після того, як таблиця вставлена ​​і виділена, у вікні текстового редактора з'являється контекстний інструмент, дозволяє змінювати таблицю Работа с

таблицами, який містить дві стрічки: Конструктор і Макет (рис. 6.6).

До операцій редагування таблиць відносяться як дії, які можна проводити з текстом в клітинках, так і з елементами таблиці - рядками, стовпцями, границями.

Рис. 6.6. Вкладка Конструктор при работе с таблицами

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]