Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Предметний покажчик

Предметний покажчик - це список термінів, що зустрічаються в документі, із зазначенням сторінок, на яких вони розташовані.

Предметний покажчик можна створити для таких елементів:

- окремих слів, фраз, символів;

- розділів;

- посилань.

Для роботи з цим елементом форматування призначена панель Предметный указатель вкладки Ссылки.

Щоб використовувати в якості предметного покажчика фрагмент тексту, його необхідно виділити, потім натиснути кнопку Пометить элемент. При позначці тексту в документі додається спеціальне приховане поле. Для остаточного складання предметного покажчика натисніть кнопку Предметный указатель і при необхідності у вікні Указатель зробити остаточні налаштування.

Список літератури

Бібліографія - це список літературних або інших джерел, які використовувалися при підготовці документа. Як правило, вона поміщається в кінці тексту. При вставці цитат треба вказувати джерело, звідки вони взяті, тому поняття «бібліографія» і «цитати» тісно взаємопов'язані.

Для роботи з бібліографією і цитатами слугує панель Ссылки и списки

литературы вкладки Ссылки.

Для додавання нового джерела потрібно натиснути кнопку Вставить ссылку панелі і обрати команду Добавить новый источник. У вікні створення джерела заповнити необхідні атрибути (рис. 4.9). Після додавання джерела посилання на нього буде розміщене у тому місці, де був встановлений курсор.

Після завершення роботи з документом список літератури можна створити автоматично, використовуючи кнопку Список литературы на панелі Ссылки и списки литературы. Перед цим можна переглянути та відкоригувати список, натиснувши кнопку Управление источниками даної панелі.

Рис. 4.9. Діалогове вікно Создать источник

Титульний лист

У Word 2007 передбачено створення оформленого титульного аркуша для документа. Титульний лист - перша сторінка, на якій вказують назву роботи, автора та інші необхідні відомості.

Для створення титульного аркуша існують спеціальні заготовки. Для вставки в документ титульного листа необхідно перейти на вкладку Вставка та вибрати Титульная страница у групі Страницы. У вікні, що з'явиться обрати потрібний шаблон титульного аркуша. Після вставки в документ вибраного листа, потрібно ввести в поля потрібний текст, непотрібні елементи видалити, клацнувши на них і два рази натиснувши клавішу Delete.

Щоб видалити титульну сторінку, необхідно виконати команду Удалить текущую титульную страницу в меню кнопки Титульная страница.

Контрольні запитання та завдання

1. Як створити Подложку документа і для чого вона потрібна?

2. Для чого потрібна опція Разрыв страницы?

3. Як задати обтікання текстом графічних об'єктів?

4. Для чого призначені і як можна створити виноски в документі?

5. Як створити перехресне посилання і зміст?

6. Що таке бібліографічний список і предметний покажчик?

Тема 5. Спеціальні можливості роботи з документами в ms word 2007 Використання закладок

Закладки призначені для швидкої і зручної навігації по документу - вони дозволяють швидко переходити по раніше поміченим місцям в тексті. Для того щоб створити закладку, необхідно встановити курсор в потрібному місці документа і натиснути кнопку Закладка на панелі Связи вкладки Вставка.

У вікні (рис. 5.1) необхідно ввести ім'я закладки. Слід мати на увазі, що ім'я має починатися з букви і не містити пробілів. Переміщатися по закладках, додавати нові і видаляти непотрібні можна також за допомогою цієї ж кнопки і вікна, або після натискання клавіші F5 у вікні Найти и заменить – Перейти - об'єкт Закладка вибрати в списку потрібну закладку.

Рис. 5.1. Вікно створення закладок

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]