Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Выделение в таблице

Перед тим як форматувати елементи таблиці, їх треба попередньо виділити. Для виділення всієї таблиці необхідно натиснути на перехрестя, що знаходяться у верхнього лівого кута таблиці.

Для виділення рядка необхідно зробити клік мишею в полі документа, розташованого лівіше рядка, що виділяється.

Для виділення стовпця необхідно зробити клацання біля верхньої границі стовпчика, що має бути виділений (при цьому курсор набуває вигляду жирного покажчика).

Р ис. 6.7. Параметры выделения

Виділити декілька сусідніх комірок можна протяжкою миші при натиснутій клавіші Shift. Виділяти клітинки в довільному порядку можна протяжкою миші при натиснутій клавіші Ctrl.

Крім того, можна скористатися кнопкою Выделить (рис. 6.7), розташованій на панелі Таблица ленты Макет контекстного інструменту Работа с таблицами.

Форматирование текста в таблице

Саме ж форматування тексту у виділених клітинках таблиці нічим не відрізняється від форматування звичайного тексту документа. Для цього можна використовувати звичайні засоби форматування тексту, а на додаток на панелі Выравнивание ленты Макет використовувати кнопки для вирівнювання тексту всередині комірки і завдання йому потрібного напрямку (горизонтального або вертикального).

Изменение размера и положения таблицы

Маркер переміщення з'являється у верхньому лівому кутку таблиці при наведенні покажчика миші на таблицю або клацанні на таблиці. При його перетягуванні таблиця переміститься в інше місце.

Маркер зміни розміру таблиці з'являється в правому нижньому кутку, якщо покажчик миші знаходиться в межах таблиці. Якщо натиснути на маркер зміни розміру таблиці і потягнути на деяку відстань, таблиця змінить розмір. При цьому всі стовпці та клітинки зміняться пропорційно.

Добавление и удаление элементов таблицы

Для вставки і видалення рядків і стовпців таблиці призначені інструменти панелі Строки и столбцы контекстної ленты Макет.

Вставити додаткові комірки в таблицю можна, викликавши діалогове вікно Добавление ячеек натисканням стрілки у правому нижньому кутку панелі Строки и столбцы.

Видалити рядки, стовпці та клітинки, попередньо виділивши, можна, використовуючи кнопку Удалить панелі Строки и столбцы, або контекстне меню по правій кнопці миші.

Изменение размеров элементов таблицы

Ширину стовпчиків та висоту рядків можна змінювати за допомогою миші, підвівши покажчик до правої границі стовпця або нижньої границі рядка. Для завдання точного значення висоти і ширини елементів, можна використовувати кнопки панелі Размер ячейки ленты Макет. Для вирівнювання між собою висоти рядків або ширини стовпців можна використовувати відповідні кнопки , на цій же панелі.

Використовуючи кнопку Автоподбор панелі Размер ячейки, можна автоматично підібрати необхідну ширину стовпців для тексту, що набирається.

Объединение ячеек и разбиение таблицы

Для об'єднання двох і більше клітинок в одну, слід виділити потрібні комірки і вибрати команду Объединить ячейки панелі Объединить ленты

Макет. Для розділення комірки на кілька потрібно вибрати команду Разбить

ячейки даної панелі.

Для розділення таблиці на частини (дана дія дозволяє розділяти таблицю тільки по горизонталі) потрібно вибрати команду Разбить таблицу цієї ж панелі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]