Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Створення документа на основі шаблону

Щоб створити документ на основі наявного шаблону потрібно:

- обрати пункт Создать кнопки Office;

- в діалоговому вікні Создание документа вибрати потрібний шаблон із запропонованих груп шаблонів.

Зауваження. Необхідно обрати пункт Мои шаблоны, якщо необхідно використати шаблон із створених користувачем.

Параметри сторінки Поля, ориентация и размер

Після створення нового документа рекомендується відразу встановити параметри сторінки (якщо стандартні установки не підходять для вирішення завдання). Для налаштування параметрів сторінки слугує вкладка Разметка страницы.

На панелі Параметры страницы розташовані основні кнопки, які допомагають задати потрібні параметри для сторінок документа в цілому.

Кнопка Поля слугує для задання значень полів (відступів від країв до тексту) документа (рис. 4.2). Якщо з запропонованих стандартних варіантів жоден не підходить, необхідно скористатися пунктом меню Настраиваемые поля. У даному вікні можна встановити більш детальні налаштування полів документа.

Рис. 4.2. Вікно налаштування полів

Кнопка Ориентация задає розташування тексту на аркуші: Книжная, Альбомная.

Кнопка Размер задає розмір паперу при виведенні на друк. Для вибору нестандартного розміру слугує опція Другие размеры страниц...

Фон и границы

У Word 2007 з'явилася можливість додавати підкладку (так званий «водяний знак») на сторінки. В якості підкладки можна використовувати текст або рисунок. Для цього потрібно натиснути кнопку вкладки Разметка страницы – Фон страницыПодложка і вибрати необхідну підкладку. Якщо не підійшла жодна з запропонованих підкладок, можна створити свою. Для цього призначений пункт Настраиваемая подложка (рис. 4.3).

Рис. 4.3. Вікно налаштування підкладки

Для створення текстової підкладки треба встановити перемикач в положення Текст, ввести потрібний текст, налаштувати необхідні параметри: мову, шрифт, колір і розташування напису, прозорість.

Для створення графічної підкладки треба встановити перемикач в положення Рисунок - кнопка Выбрать. Потім необхідно вказати місце розміщення потрібного файлу зображення.

При необхідності можна відредагувати представлені в галереї стандартні підкладки. Для цього треба клацнути на вибраному варіанті правою кнопкою миші і вибрати команду Изменить свойства. Видалити підкладку з галереї можна за допомогою пункту Удалить подложку.

Кнопка Цвет страницы вкладки Разметка страницы – Фон страницы дозволяє встановити практично будь-який колір для сторінки. Також тут можна вибрати і спосіб заливки фону сторінки (градієнтна, візерунком, текстурна), або ж вибрати довільне зображення для фону сторінки.

Кнопка Границы страниц вкладки Разметка страницы – Фон страницы встановлює видимими друковані межі сторінки та допомагає задати необхідний вид обрамлення сторінки границями.

Разрывы страницы и раздела

При роботі з документами часто виникає необхідність почати нову сторінку, у той час як попередня ще не заповнена повністю текстом. Наприклад, в книзі так починається нова глава. Щоб почати нову сторінку в Word 2007 передбачена спеціальна опція - Разрывы (рис. 4.4) панелі Параметры страницы вкладки Разметка страницы. На цій вкладці зібрано досить багато різноманітних варіантів розриву не тільки сторінок, але і розділів. Так, наприклад, за допомогою розриву сторінки можна примусово перенести текст в іншу колонку (варіант Столбец).

Рис. 4.4. Вікно Разрывы страниц

Щоб задати обтікання тексту навколо графічних об'єктів або елементів веб - сторінок, необхідно скористатися пунктом Обтекание текстом.

Іноді виникає необхідність використовувати різні параметри форматування для різних сторінок документа (наприклад, один з аркушів документа повинен мати альбомну орієнтацію). В цьому випадку документ необхідно розбити на розділи. Кожен розділ можна буде форматувати цілком незалежно від інших розділів.

При видаленні розриву розділу попередній текст стає частиною наступного розділу та приймає відповідне форматування, а останній знак абзацу в документі визначає форматування останнього розділу в документі.

Word 2007 надає чотири варіанти розриву розділів: Следующая страница; Текущая; Четная страница; Нечетная страница. Щоб бачити розриви розділів та сторінок, потрібно включити опцію відображення недрукованих символів. Для цього на стрічці Главная на панелі Абзац необхідно натиснути праву верхню кнопку із зображенням значка абзацу . Для видалення розділу необхідно виділити його значок і натиснути кнопку Delete.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]