Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Изменение свойств элементов таблицы

Різноманітні налаштування властивостей елементів таблиці (параметри рядків, стовпців, вид границь і заливку) можна змінювати як у вікні Свойства таблицы (рис. 6.8), яке відкривається кнопкою Свойства на панелі Таблица ленты Макет, так і використовуючи кнопки панелей Выравнивание і Размер ячейки даної ленты.

Також для оформлення таблиці можна використовувати вже готові варіанти форматування, які Word 2007 надає у великій кількості. Всі вони розташовані на панелі Стили таблиц ленты Конструктор (мал. 6.9). Відкривши вікно Дополнительные параметры і використовуючи кнопку Изменить стиль таблицы, можна змінити і задати нові параметри форматування таблиці.

На панелі Стили таблиц присутні кнопка Границы, з контекстного меню якої можна вибрати різні типи границь, і кнопка Заливка, за допомогою якої змінюється колір заливки клітинок таблиці.

Рис. 6.8. Зміна властивостей таблиці

Рис. 6.9. Зміна стилю таблиці

Панель Параметры стилей таблиц дозволяє встановлювати додаткові параметри форматування для певних рядків і стовпців в додаток до вже готових стилів.

Інструменти, розташовані на панелі Нарисовать границы, дозволяють додавати / прибирати межі комірок таблиці, а також дозволяють проводити детальні налаштування границь.

Зауваження. Іноді таблиця може не вміщатися повністю на одну сторінку. У такому випадку прийнято на кожній новій сторінці повторювати «шапку» таблиці. Для цього треба виділити рядок (рядки) таблиці, які будуть виступати в якості заголовка і натиснути кнопку Повторить строки заголовков на панелі Данные ленты Макет.

Добавление названия к таблице

У навчальних і наукових роботах зазвичай використовуються підписи до таблиць, в них зазначаються номер таблиці та її назву, наприклад, «Таблиця 1. Вихідні дані ». Якщо в документі передбачається наявність багатьох таблиць, то для зручності користувачів існує можливість створення автоматичного підпису до таблиці з відповідною перенумерацією при додаванні нових таблиць в документ.

Для додавання назви до таблиці, слід виділити таблицю та вибрати команду Вставить названия панелі Названия вкладки Ссылки. У вікні Название (рис. 6.10) вказати текст підпису та його положення щодо таблиці. Для того, щоб підпис до таблиці додавався автоматично при вставці нових таблиць в документ, то необхідно використовуючи кнопку Автоназвание налаштувати параметри підпису та вказати, що її слід додавати для всіх об'єктів типу «Таблиця Microsoft Word» (рис. 6.11).

Рис. 6.10. Вставка назви таблиці

Рис. 6.11. Вставка Автоназвания таблицы

Робота с даними таблиці Преобразование таблицы в текст

При необхідності отримати з наявної таблиці структурований текст, потрібно скористатися командою ДанныеПреобразовать в текст ленты Макет. В результаті буде отримано текст, розділений в місцях поділу комірками таблиці обраними роздільниками.

Сортировка данных таблицы

Сортування застосовують для впорядкування за зростанням або убуванням даних таблиці. Для сортування даних у таблиці необхідно встановити курсор в тому стовпці, по якому буде проводитися сортування та натиснути кнопку Сортировка на панели Данные ленты Макет. У вікні Сортировка (рис. 6.12). слід вказати необхідні параметри сортування. Після натискання кнопки ОК рядки таблиці будуть відсортовані.

Зауваження. Якщо потрібно відсортувати дані тільки в одному стовпці при завданні параметрів сортування необхідно натиснути кнопку Параметры і встановити прапорець Только столбцы в групі Параметры сортировки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]