Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word_2007.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
9.83 Mб
Скачать

Використання макросів

Макрос - записана на мові VBA послідовність дій. Слугує для автоматизації типових завдань, які потрібно часто виконувати.

Рис. 5.9. Окно записи макроса

Щоб створити макрос, необхідно відобразити вкладку Разработчик (кнопка Office Параметры Word Показывать вкладку «Разработчик» на ленте) і активувати команду Запись макроса панелі Код. У вікні записи макросу (рис 5.9) слід задати ім'я, місце збереження макросу, опис (при необхідності), зв'язок запуску макросу з кнопкою або поєднанням клавіш. Після натискання клавіші ОК, програма перейде в режим запису макросу, при якому вся послідовність дій користувача буде записана в макрос. Для завершення запису макросу натисніть кнопку Остановить запись.

Щоб запустити створений макрос, використовуйте задане поєднання клавіш або кнопку, також можна обрати макрос зі списку доступних на панелі Код вкладки Разработчик командою Макросы.

Зауваження. VBA - макроси є джерелами потенційного ризику - вони можуть викликати зараження комп'ютера макровірусами. При відкритті документа з макросами Word пропонує вибрати рівень довіри макросам.

Рис. 5.10. Вікно Команда безопасность макросов

Для цього використовується команда Безопасность макросов панелі Код (рис. 5.10), в якому користувач може визначити, як саме потрібно виконувати роботу з даним документом.

Контрольні запитання та завдання

1. Для чого призначені закладки?

2. Опишіть роботу з гіперпосиланнями.

3. Якими інструментами здійснюється рецензування документів?

4. Як створити, видалити примітку?

5. Для чого призначена опція Сравнить документы?

6. Як можна обмежити редагування документа іншим користувачем?

7. Для чого використовуються розсилки?

Тема 6. Робота з таблицями

Таблиці є потужним інструментом форматування. За допомогою таблиць сторінкам документа можна надати потрібного вигляду. Якщо таблиця нескладна, то можна обійтися засобами створення таблиць, наданими Word 2007, без використання спеціальних програм (табличних процесорів), призначених для роботи з таблицями. Таблиці складаються з рядків і стовпців, розділених лініями - роздільниками, які також можуть бути невидимими. Їх перетин утворюють комірки таблиці. В комірках може бути розміщений текст, графічні об'єкти, формули, посилання на дані з інших документів.

Створення та видалення таблиці

Створити таблицю можна кількома способами.

Вставка таблицы

Для вставки таблиці слугує кнопка Таблицы, розташована на панелі Таблицы вкладки Вставка. При натисканні на цю кнопку можна в інтерактивному режимі обрати необхідну кількість рядків і стовпців для майбутньої таблиці (рис. 6.1).

Якщо таблиця дуже велика і кількість запропонованих комірок недостатня, потрібно скористатися опцією Вставить таблицу (рис. 6.2) і в вікні задати необхідну кількість рядків і стовпців.

Рис. 6.1. Вставка таблиці Рис. 6.2. Опція Вставить таблицу

Вставка экспресс-таблицы

Обравши опцію Экспресс - таблицы (рис. 6.3), в документ можна вставити таблицю - заготовку, якщо вона відповідає необхідним користувачу параметрам. У подальшому з нею можна працювати, змінюючи її властивості, як зі звичайною таблицею.

Рис. 6.3. Вставка экспресс - таблицы

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]