Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт ректора УДУФМТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
23.06 Mб
Скачать

2.4.4. Профорієнтаційна робота. Практична підготовка студентів. Організація практик, бази їх проведення. Працевлаштування випускників

Співробітниками відділу довузівської підготовки та працевлаштування випускників постійно проводиться широка інформаційна робота, спрямована на популяризацію УДУФМТ серед випускників загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, виготовлено комплект інформаційних стендів про Університет, розроблено макети та віддруковано у необхідній кількості буклети і два типи рекламних єврофлайєрів.

Підготовлено та розміщено інформаційно-рекламні матеріали в засобах масової інформації: всеукраїнському журналі «Куди піти навчатись», всеукраїнському щомісячному журналі «Сучасна освіта», інформаційному довіднику навчальних закладів «Абітурієнт – 2012», «Довіднику для вступника до ВНЗ», журналі «Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право».

Організовано участь Університету у Третій виставці-презентації «Інноватика в сучасній освіті» (18-20 жовтня 2011 р. Палац дітей та юнацтва), Двадцятій міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – 2011» (17-19 листопада Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»), 15-тій ювілейній Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні» (15-17 лютого 2012 р. Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»), у Третій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2012», яка проходила 1 по 3 березня 2012 року в приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза та 21 Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – 2012», яка проходила з 29 по 31 березня 2012 року в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім». Представники відділу довузівської підготовки, організації практики студентів та працевлаштування випускників взяли участь у Ярмарках професій, які проходили в м. Макарів, Березань, Ірпінь, Бровари, Фастів.

Ключовим заходом профорієнтаційної роботи стали Дні відкритих дверей, які відбулися протягом звітного періоду. Учасники заходу переглянули презентаційний фільм про УДУФМТ, поспілкувалися з адміністрацією та науково-педагогічними працівниками.

В грудні 2011 р. відділом довузівської підготовки та працевлаштування випускників було організовано проведення профорієнтаційної роботи серед випускників загальноосвітніх навчальних закладів під час зимових канікул силами студентів Університету.

Активна профінформаційна робота з випускниками та їх батьками здійснювалася під час проведення на базі Університету зовнішнього незалежного оцінювання (з 21.05.2012 по 1.06.2012). Результативність профорієнтаційної роботи підтверджена тим, що значна кількість випускників, які проходили ЗНО, подали документи для вступу до нашого навчального закладу.

З метою залучення більшої кількості абітурієнтів працівники відділу з 9 по 30 липня 2012 р. розповсюджували рекламні листівки по м. Києву: ст. м. «Політехнічний інститут», «Шулявська», «Університет», «Петрівка», «Мінська», «Героїв Дніпра», «Лісова», «Деміївська», «Виставковий Центр», «Печерська», «Арсенальна», «Дружби народів».

На виконання розпорядження №13 від 24.02.2012 р. «Про залучення науково-педагогічних працівників Університету до проведення профорієнтаційної роботи» було організовано проведення профорієнтаційної роботи серед випускників загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва силами науково-педагогічних працівників Університету.

Для проведення вказаної роботи було вжито ряд заходів організаційного та методичного характеру. Зокрема, затверджено розподіл районів м. Києва за кафедрами, зібрано, узагальнено і надано кафедрам інформацію щодо дислокації шкіл та контакти керівництва. Спільно з Головним управлінням освіти і науки до шкіл було направлено листи про сприяння представникам Університету у проведенні профорієнтаційної роботи. Розроблено та віддруковано у необхідній кількості направлення для проведення заходів. Хід проведення профорієнтаційної роботи постійно відстежувався і контролювався.

У 2011-2012 н.р. в Українському державному університеті фінансів та міжнародної торгівлі діяли підготовчі курси терміном 8 місяців з 1.10.2011 р. по 31.05.2012 р. Форма навчання вечірня. Заняття проводилися тричі на тиждень з 16.00 до 19.00.

Набір слухачів відбувся в результаті профорієнтаційної та рекламно-пропагандистської діяльності. На підготовчих курсах вивчаються предмети: українська мова та література, математика, історія України та іноземна мова. Для успішної організації навчально-виховного процесу було розроблено і затверджено в установленому порядку навчальні плани, розклад занять, навчальні програми. Організовано облік відвідування слухачами занять та облік успішності навчання. Контролюється вчасна оплата навчання. В кінці навчального року було проведено підсумковий контроль знань та досягнень слухачів курсів у вигляді тестування з усіх предметів.

Пошук нових форм профорієнтаційної роботи в Університеті триває.

У звітному періоді значна увага приділялася також практичній підготовці студентів, зокрема організації та проведенню різних видів практик та стажувань в органах державної виконавчої влади, підприємствах, установах, організаціях фінансового та зовнішньоекономічного спрямування, банківських та фінансово-кредитних установах. На виконання вимог МОНмолодьспорту України (лист № 1/9-93 «Про практичну підготовку студентів») та з метою виконання навчальних планів підготовки фахівців в УДУФМТ у 2011/2012 навчальному році згідно з календарним планом-графіком проведення практики на факультетах, практичну підготовку пройшли 876 студентів денної та 244 студенти заочної форми навчання. Практична підготовка студентів здійснювалась у визначені терміни згідно з навчальними планами. Студенти отримали всю необхідну навчально-методичну документацію та листи-направлення на практику, після закінчення якої було оформлено звіти про проходження практики і проведено захисти практик.

Університетом проведено ряд заходів щодо покращення практичної підготовки студентів, серед яких:

  • Оновлено навчально-методичну документацію випускових кафедр Університету та відокремлених структурних підрозділів з питань практичної підготовки студентів.

  • Перевірено графіки проходження практики на факультетах.

  • Укладено договори про проходження практики студентами Університету на 2011-2015 рр., зокрема:

1) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у Головному контрольно-ревізійному управлінні України на 2010/2011-2014/2015 н.р. від 15.12.2010 р. № 98-18/10;

2) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у НАСК «Оранта» від 21.03.2011 р. №32/11;

3) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у Публічному акціонерному товаристві «Всеукраїнський акціонерний банк» від 25.06.2012 р. №61/12;

4) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у ТОВ «Фірма Компроміс» від 20.06.2012 р. №60/12;

5) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у ПрАТ КБ «ПриватБанк» від 09.07.2012 р. №63/12;

6) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі у ТОВ «Об’єднання «Оазіс» від 31.03.2012 р. №24/12;

7) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в Інституті світової економіки та міжнародних відносин НАН України від 21.03.2012 р. №53/12;

8) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в Управлінні Державної казначейської служби України у Подільському районі м. Києва від 09.03.2012 р. №55/12;

9) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в ТОВ «ФАРМЕКС ГРУП» від 12.03.2012р. №52/12;

10) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в ПАТ «Трібо» від 02.022012 р. №48/12;

11) Договір про проведення практики студентів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі в Державному підприємстві обслуговування повітряного руху «Украерорух» від 13.02.2012 р. №49/12.

4. Підготовлено 136 індивідуальних договорів на проходження практики студентами УДУФМТ.

За показниками працевлаштування за минулий навчальний рік із загальної кількості випускників 211 осіб (спеціалісти, магістри), які навчались за кошти державного замовлення працевлаштовані:

– спеціалісти – 4 із 25, що становить 16%;

– магістри – 110 із 186, що становить 59%;

– бакалаври – 300 осіб продовжують навчання на вищому освітньо-кваліфікаційному рівні.

Із загальної кількості підприємств, у яких працюють випускники, лише, близько 7% складають державні структури (підприємства, установи, організації), решта 93% складають підприємства (установи, організації) недержавної форми власності. Випускники здебільшого знаходять місце роботи самостійно.

Загалом, за 5 років звітного періоду керівництвом Університету, навчально-методичним центром питанням практичної підготовки студентів приділялась значна увага, що дозволило організувати і провести всі види практик на високому організаційному і науковому рівні. Зривів практичної підготовки з вини Університету не зареєстровано.

Профорієнтаційна робота в Харківському інституті фінансів УДУФМТ проводиться відділом планування кар’єри, співробітники якого, постійно проводять виїзди до різних міст Харківської та інших областей. Постійно Харківський інститут фінансів приймає участь у спеціалізованих ярмарках для абітурієнтів, а саме: «Освіта Слобожанщини» у м. Харкові, «Освіта» у м. Сімферополь, м. Запоріжжя, м. Полтава, «Абітурієнт» – у м. Херсон. Але, як показала практика приймальної комісії 2012 року, необхідно посилити таку роботу з боку викладачів інституту та науково-педагогічного персоналу, більше приділяти уваги просуненню позитивного іміджу навчального закладу у місті Харкові та регіонах.

Організацією практичної підготовки студентів в інституті займається завідувач практики, яка здійснює підбір та направлення студентів на різні види практик, організовує прийом звітів.

Основними базами практики студентів ХІФ є: фінансові управління, банківські установи, Управління Пенсійного фонду, бюджетні організації, управління Державного казначейства, Головні управління Пенсійного фонду та підприємства різних організаційно-правових форм власності.

Працевлаштуванням займається провідний спеціаліст відділу планування кар’єри, який постійно проводить аналіз попиту і пропонування на ринку праці фахівців, підготовку яких здійснює вищий навчальний заклад; налагоджує співпрацю з державною службою зайнятості, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, які можуть бути потенційними роботодавцями для випускників і студентів; інформує випускників і студентів інституту про вакантні місця на підприємствах, в установах та організаціях, що відповідають їх фаховій підготовці. За результатами такої роботи студенти отримують направлення на перше місце роботи в та підприємствах різних організаційно-правових форм власності міста Харкова та інших областей.

Організація та проведення профорієнтаційної роботи, працевлаштування студентів, підвищення якості практичної підготовки в Одеському інституті фінансів УДУФМТ є функціями відділу працевлаштування та практики.

Відділом протягом своєї діяльності значна увага приділялась підвищенню якості практичної підготовки студентів. Відділом організована робота з виховання професійної етики майбутніх фахівців. Для цього практикується запрошення представників податкових органів, банківських структур, фінансових управлінь, Департаменту праці та соціальної політики для участі в зустрічах, круглих столах, семінарах. У рамках тижня «Захист прав людини» відділом організовані та проведені зустрічі з представниками Управління Пенсійного фонду, Управління праці та соціальної політики, ДПІ у Малиновському районі Одеси.

Для проведення виробничої та переддипломної практик інститутом укладені довгострокові договори із 20 базами практик. У 2011/2012 навчальному році укладені 8 додаткових договорів з проходження виробничої (переддипломної) практики.

На фінансово-економічному факультеті студенти другого курсу та третього курсів освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» проходили навчальну практику з курсу «Фінанси, гроші і кредит». Студенти третього курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» проходили навчальну практику з курсу «Комп’ютерний аналіз у бізнесі». Загальні результати успішності студентів з навчальної практики характеризуються наступними показниками: абсолютна успішність становила 100%, якісна – 88%.

113 студенти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр», які успішно завершили теоретичний курс навчання, пройшли виробничу практику, та 64 студенти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Спеціаліст» – переддипломну практику у податкових, фінансових органах, страхових компаніях, банківських, підприємницьких та інших установах.

Загальні результати успішності студентів з виробничої та переддипломної практик характеризуються такими показниками: абсолютна успішність становить 100%, якісна – 89%.

На обліково-економічному факультеті 25 студентів четвертого курсу пройшли навчальну практику з дисциплін «Фінансовий облік ІІ» з використанням програми «1С-Підприємство» (абсолютна успішність – 100%, якісна – 88%) та виробничу практику у податкових, фінансових органах, банківських, підприємницьких установах (абсолютна успішність – 100%, якісна – 96%).

Для профорієнтаційної роботи відділом були проведені зустрічі з учнями 11 класів у 18 школах Малиновського, Київського та Приморського районів м. Одеси. На базі інституту сумісно з міським центром зайнятості проведено 4 зустрічі «Твоя майбутня професія», на кожній з яких приймали участь майже 220 учнів випускних класів. Протягом року двічі були проведені «Дні відкритих дверей» для учнів міста та області. На кожній зустрічі булі присутні 100-120 учнів шкіл.

В трьох школах міста відбулися зустрічі з батьківськими комітетами з метою ознайомлення з напрямками навчання в інституті.

Надруковані проспекти, рекламні аркуші «Абітурієнт – 2012», тези в довідниках абітурієнтів, які надають повну інформацію про умови прийому та навчання в інституті. На Web-сайті інституту розміщені Правила прийому до Одеського інституту фінансів УДУФМТ.

З метою сприяння працевлаштуванню студентів інститутом укладені довгострокові договори та трьохсторонні угоди «Підприємство – студент – інститут», рекомендовані Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, проведені зустрічі з представниками Фінансового управління Малиновського району м. Одеси та ТОВ «Експрес Консалт Груп» в м. Одесі.

Підсумки працевлаштування випускників за 2007-2012 роки

Навчальні роки

ОКР «Бакалавр»

ОКР «Спеціаліст»

Всього випускників

Працевлаштовано

%

працевлаштування

Всього випускників

Працевлаштовано

%

працевлаштування

2007/2008

136

36

26,5

64

57

89,1

2008/2009

126

14

11,1

76

64

84,2

2009/2010

125

20

16,0

70

66

94,3

2010/2011

138

23

16,7

65

52

80,0

2011/2012

149

14

9,4

71

62

87,3

У 2011-2012 навчальному році з 71 випускника за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Спеціаліст» 60 отримали робочі місця, 11 – отримали право самостійно працевлаштовуватись. На державну службу було працевлаштовано 21 випускника, в банківську та страхову системи – 6 випускників, в установи Пенсійного фонду України – 6 випускників, в інші організації – 27 випускників.

Одним із напрямів роботи колективу Донецької філії УДУФМТ є організація ефективної профорієнтаційної роботи, яка дозволяє не тільки виконувати державне замовлення на підготовку фахівців, але й забезпечує залучення студентів в достатній кількості для навчання на контрактній основі.

Для реалізації цих завдань персоналом філії під керівництвом відділу практики, працевлаштування та профорієнтаційної роботи був створений відповідний план роботи, що затверджений директором філії.

Профорієнтаційна робота в філії здійснюється у декількох напрямах.

По-перше, організація постійної та різноманітної реклами про навчальний заклад. З цією метою:

  • підготовлені та надруковані відомості про ВНЗ в довіднику «Учебные заведения Донецкой области – 2012/2013»;

  • підписаний договір з редакцією видавництва «Комсомольская правда» про співробітництво, згідно з яким матеріал рекламного характеру був надрукований в цій газеті та в «Справочнике абитуриента»;

  • опубліковані відомості про філію в журналі «SEVEN»;

  • укладений договір з типографією «Астро», за яким були виготовлені інформаційні буклети в достатній кількості та створений банер, розміщений на стіні гуртожитку;

  • створена та постійно оновлюється відповідна сторінка на офіційному сайті філії;

  • відповідно до встановлених домовленостей з муніципальною владою створена власна автобусно-тролейбусна зупинка в Куйбишевському районі м. Донецька тощо.

Наступним напрямом профорієнтаційної роботи в філії є підтримка тісних зв’язків з випускниками загальноосвітніх шкіл. Протягом навчального року викладачі провели профорієнтаційну роботу в понад 150 загальноосвітніх школах м. Донецька, Донецької, Луганської та Запорізької областей. Під час цієї роботи активно використовується відповідне інформаційне забезпечення.

В центрі уваги колективу філії є робота зі студентами, які закінчують освітньо-професійний рівень «молодший спеціаліст», щодо залучення їх на навчання за скороченою формою освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Згідно з планом профорієнтаційної роботи були проведені Дні відкритих дверей, під час яких відбулися зустрічі абітурієнтів з колективом викладачів та студентами.

За сприяння відділу з профорієнтаційної роботи відбулася студентська акція «Найди собі заміну», протягом яких студенти філії за місцем свого проживання проводили профорієнтаційну роботу серед випускників шкіл м. Донецька та Донецької області. Випускники, які цікавились навчальним закладом, запрошувались для участі в різноманітних спортивних та художніх заходах, які проводились у філії.

Налагоджена співпраця з Центром зайнятості населення м. Донецька щодо проведення профорієнтаційної роботи з випускниками шкіл, ПТУ, технікумів та працюючої молоді, що виявили бажання змінити свій фах або отримати якісну економічну освіту.

У філії активно використовуються й інші форми профорієнтаційної роботи, які спрямовані на виконання державного замовлення та відбір абітурієнтів, які мають якісну загальноосвітню підготовку.

Практика студентів є невід’ємною складовою навчального процесу у ВНЗ і проводиться на оснащених відповідним чином базах навчальних закладів, а також на сучасних підприємствах і організаціях різних галузей господарства, освіти, охорони здоров’я, культури та державного управління.

Основним нормативним документом, який регламентує порядок проведення практики студентів ВНЗ є Положення про проведення практики студентів ВНЗ України від 08.04.1993 р. №93.

Згідно з навчальним планом, практика поділяється на навчальну та виробничу, яка, в свою чергу, класифікується залежно від спеціальностей та освітньо-кваліфікаційних рівнів. Для організації і проведення практик всіх видів провідними викладачами випускових кафедр розроблені відповідні робочі програми та необхідні методичні вказівки.

Протягом навчання студенти денного відділення проходять наступні навчальні практики:

  • студенти спеціальності 5.03050801 «Фінанси і кредит» – навчальну практику з фінансів підприємства та податкової системи на ІІІ курсі;

  • студенти спеціальності 6.030508 «Фінанси і кредит» – навчальну практику з фінансів на ІІІ курсі;

  • студенти спеціальності 6.030509 «Облік і аудит» – навчальну практику з бухгалтерського обліку на ІІІ курсі.

Виробнича практика є завершальним етапом практичної підготовки фахівців усіх форм навчання. Для проходження виробничої практики студентами, які навчаються за кошти держаного бюджету, Донецька філія уклала відповідні угоди з фінансовими організаціями, підприємствами, банківськими і бюджетними установами.

Відповідно до навчального плану студенти філії проходять виробничу практику у такий період:

  • студенти спеціальності 5.03050801 «Фінанси і кредит» – на ІІІ курсі (вперше у 2012 році студенти, які навчаються за новими навчальними планами, проходять виробничу практику в ІІ семестрі);

  • студенти спеціальності 6.030508 «Фінанси і кредит» – на IV курсі (студенти скороченої форми навчання – на ІІІ курсі);

  • студенти спеціальності 6.030508 «Фінанси і кредит» – на IV курсі (студенти скороченої форми навчання – на ІІІ курсі);

  • студенти спеціальності 6.030509 «Облік і аудит» – на IV курсі (студенти скороченої форми навчання – на ІІІ курсі).

Кількість студентів, які пройшли практику у 2011-2012 н. р., наведена у таблиці 17.

Таблиця 17. Кількість студентів, які пройшли практику у 2011-2012 н. р.

Шифри та назви напрямів підготовки за освітньо-кваліфікаційними рівнями

Студенти денного відділення, які пройшли практику

Студенти заочного відділення, які пройшли практику

Навчальна практика

5.03050801 «Фінанси і кредит»

87

-

6.030508 «Фінанси і кредит»

54

-

6.030509 «Облік і аудит»

48

-

Виробнича практика

5.03050801 «Фінанси і кредит» (ІІ курс)

151

-

5.03050801 «Фінанси і кредит» (ІІІ курс)

90

30

6.030508 «Фінанси і кредит»

72

76

6.030509 «Облік і аудит»

62

68

Питома вага баз виробничої практики, яку пройшли студенти денного відділення спеціальності 5.03050801 «Фінанси і кредит», у 2011–2012 році показано діаграмою 4.

Діаграма 4. Питома вага баз виробничої практики студентів спеціальності 5.03050801 «Фінанси і кредит» у 2011–2012 н. р.

Закріплення баз практик за студентами освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», які навчаються на денному відділенні за кошти державного бюджету у 2012 році, подається у таблиці 18.

Таблиця 18. Бази виробничої практики студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», які навчалися за держзамовленням у 2012 р. (денне відділення)

База виробничої практики

Кількість студентів спеціальності 6.030508 «Фінанси і кредит

Кількість студентів спеціальності 6.030509 «Облік і аудит»

Фінансові управління Донецької облдержадміністрації та фінансові управління м. Донецька

24

19

Державні податкові служби у м. Донецьку та Донецької області

1

10

Управління Державної казначейської служби України м. Донецька та Донецької області

16

7

Бюджетні установи

16

11

Банківські установи

7

11

Підприємства різних сфер економічної діяльності

53

27

Разом

114

85

Закріплення студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» скороченої форм навчання, які навчалися на денному відділенні за кошти державного бюджету у 2012 році, подається у таблиці 19.

Таблиця 19. Бази виробничої практики студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» скороченої форми навчання, які отримують освіту за держзамовленням у 2012 р. (денне відділення)

База виробничої практики

Кількість студентів спеціальності 6.030508 «Фінанси і кредит

Кількість студентів спеціальності 6.030509 «Облік і аудит»

Фінансові управління Донецької облдержадміністрації та фінансові управління м. Донецька

9

-

Державні податкові служби у м. Донецьку та Донецької області

13

6

Управління Державної казначейської служби України м. Донецька та Донецької області

5

-

Бюджетні установи

4

7

Банківські установи

2

5

Підприємства різних сфер економічної діяльності

6

22

Разом:

39

40

Отже, всі студенти денного відділення, які навчаються за кошти державного бюджету, забезпечені базою практики відповідно до спеціальності, яку вони отримують.

Основними напрямками роботи філії у 2011–2012 н. р. з питань працевлаштування були:

  • співробітництво з Донецьким міським та молодіжним центрами зайнятості (участь в «Ярмарках вакансій», семінарах-тренінгах «Техніка пошуку роботи», «Адаптація випускників на первинних посадах», «Круглих столів» з проблем працевлаштування тощо);

  • формування вакансій посад для випускників на основі довідників Державної служби зайнятості України; створення бази даних «Роботодавці», «Випускники»;

  • встановлення зворотного зв’язку з випускниками та відстеження їх кар’єрного зростання.

Більшість випускників освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» продовжили навчання в Донецькій філії за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», а випускники освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» вступали у ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації для здобуття освітнього рівня «спеціаліст» та «магістр».

Показники працевлаштування випускників Донецької філії УДУФМТ у 2011-2012 н. р. наведені у таблиці 20.

Таблиця 20. Працевлаштування випускників Донецької філії УДУФМТ у 2011-2012 н. р.

Назва напряму спеціальності

Кількість випускників денного відділення (всього)

Кількість працевлаштованих випускників

всього

% від загальної кількості

Продовжили навчання за денною формою

ДПІ

Управління держказначейства

Фінансові відділення і управління

Банківські установи

Бюджетні установи

Підприємства різних форм економічної діяльності

ОКР «молодший спеціаліст»

90

77

85,6

56

-

-

1

7

5

8

у т.ч. за державне замовленням

85

74

87,1

56

-

-

1

5

5

7

Контракт

5

3

60,0

-

-

-

-

2

-

1

ОКР «бакалавр»

134

112

83,6

64

-

2

1

16

11

18

у т.ч. за державне замовленням

78

68

87,2

50

-

1

1

9

1

6

контракт

56

44

78,6

14

-

1

-

7

10

12

Таким чином, студенти Університету забезпечені місцями для проходження всіх видів практики, а підрозділи, що відповідають за цю ділянку, зі своїми завданнями справляються.