Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Універ.освіта.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
18.41 Mб
Скачать

Відомість обліку і контролю виконання завдань у системі модульного контролю

№ з/п

П.І.Б. студента, спеціальність, курс, група

Види завдання / теми

Глосарій

УО

ЛСС

ІТЗ

КД

Тести

Інші види контролю

Теми

1-15

Теми

1-15

Теми

1-15

Теми

1-15

Теми

1-15

Теми 1-15

Співбесіда

Захист ІТЗ

1.

Шевченко Г.Д.

У кожного студента повинна бути аналогічна залікова відомість для ведення свого обліку і контролю його результатів у системі вивчення курсу "Університетська освіта".

Крім зазначених видів контролю знань студентів, можуть використовуватися й інші. Наприклад, тест на ерудицію, ЕSSЕ, презентація проектів, підготовка: анотацій на статті в наукових журналах і монографіях; підготовка рефератів. Виконання таких завдань та моніторинг накопичення балів у системі вивчення дисципліни підвищує рейтинг студента. Варто пам'ятати про те, що максимальна кількість балів за першою частиною модулю - 50, за другою – 30, і за третьою – 20. Усього за результатами модулю студент може набрати 100 балів. Наприкінці вивчення курсу студент залежно від набраної кількості балів отримує залік з дисципліни „Університетська освіта” у тому разі, якщо він протягом навчання одержав не менше 50 балів, а якщо менше, то за рішенням кафедри, деканату, йому може бути надана можливість доопрацювати курс і збільшити кількість балів, або вивчити курс повторно і успішно його скласти.

Студенти повинні бути зацікавлені в якості своїх знань, що буде підвищувати їх рейтинг і як наслідок – суму одержаних балів. Максимальна кількість балів за шкалою – 100, мінімальна – 50. За високу активність в обговоренні дискусійних питань; за оригінальність і змістовність відповідей; за якість оформлення ІТЗ та оригінальність у презентаціях проектів за кращими ВНЗ України і світу; за постійне відвідування лекційних і семінарських занять студент може підвищити свій рейтинг на 1-3 бали. Натомість рейтинг студента буде знижено на 0,2 бали за кожне пропущене лекційне або семінарське заняття без поважних причин. У цілому, пропуски занять без поважних причин значно погіршать результати модульного контролю, що для студента зовсім небажано.

Слід зазначити, що семінарські заняття з дисципліни можуть проводитисяь не тільки за розкладом, але й у день самостійної роботи студента, що також зазначений в розкладі занять студентів першого курсу спеціальності "Фінанси і кредит". Загальні результати модульного контролю виставляються згідно з розкладом на тому тижні семестру, на якому вони повинні виставлятися відповідно до календарного графіку проведення модульного контролю.

У разі пропуску занять з поважної причини студент може відпрацювати пропущене заняття під час консультації викладача відповідно до графіку, затвердженому на засіданні кафедри, що відповідає за викладання цієї дисципліни.

У разі невиконання передбачених завдань модульного контролю з об'єктивної причини, студент має право з дозволу завідувача кафедри, декана, або його заступника підготувати та здати їх до останнього семінарського заняття. Час і порядок організації складання модуля визначають деканат і викладачі, які проводять лекційні і семінарські заняття з цієї дисципліні.

Підсумковий модульний контроль (ПМК) відповідно до навчального плану спеціальності передбачає складання заліку. Під час модульного контролю знань студента викладачі враховують якість, зміст і оформлення виконаних завдань у системі поточного модульного контролю, що заохочується додатковими балами (1-3 бали).

Студент, який не набрав 30 балів за модулем, отримує оцінку „незадовільно” та обов’язково повторно вивчає дисципліну „Університетська освіта”. При отриманні студентом від 30 до 49 балів, також виставляється оцінка „незадовільно”, однак кафедра і деканат можуть дозволити підготуватися, підвищити свій рейтинг і отримати залік. При отриманні студентом більш ніж 50 балів, - студент отримує залік з дисципліни „Університетська освіта”.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни «Університетська освіта» виставляється відповідно до методики накопичення балів за результатами поточного модульного контролю знань. Підсумкова оцінка заноситься у залікову відомість обліку поточної і підсумкової успішності з урахуванням критеріїв оцінювання знань студентів за 100-бальною шкалою, що відповідає вимогам кредитно-модульної системи. Кожен студент повинен знати і пам’ятати, що висока відповідальність і мотивація навчання забезпечать бажаний результат – високий професіоналізм і компетентність у майбутній професії, що так необхідні нашому суспільству.

Бажаємо успіху!