Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OPUV_AG_lk_konspekt.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
546.82 Кб
Скачать

13.2. Функції управління.

Процес управління АТП складається з певних функцій, виконання кожної з яких впливає на форму організаційної структури підприємства. До основних функцій управління відносять: організацію, мотивацію, планування, контроль.

Функція організації полягає в створенні певної організаційної структури, що здатна забезпечити сумісної роботи членів організації задля досягнення певної мети. Відрізняють два основних аспекти організаційного процесу. Перший пов’язаний з розподілом завдань серед підрозділів організації. Другий – приділяє увагу розподілу повноважень, що забезпечує взаємодію різних рівнів управління.

Функція мотивації передбачає здійснення заходів, які забезпечують спонукання працівників підприємства до діяльності з метою досягнення особистої мети і цілей організації. Ця функція здійснюється як з урахуванням економічних, так і психологічних чинників. В основі мотивації діяльності працівників доцільно розглядати як загальні мотиваційні заходи, так і індивідуальні стимулюючі фактори.

Функція планування пов’язана з виробленням рішення відносно цілей організації і дій для досягнення цих цілей. Для здійснення цієї функції доцільно процес планування поділяти за часовою перспективою: стратегічне, тактичне та оперативне.

Функція контролю виступає забезпечуючою в процесі досягнення цілей організації. Вона направлена на своєчасне виявлення відхилень у виконанні планів і прийнятті заходів для виправлення негативних ситуацій.

13.3. Принципи формування апарату управління.

В залежності від рівня завдань, що вирішуються керівним складом, виділяють вищий, середній та низовий рівень управління. На кожному з них залучаються спеціалісти різних спеціальностей та кваліфікації. Сукупність керівників різних рівнів формують на підприємстві апарат управління.

Чисельність і структура апарату управління залежить від групи певних факторів:

- технічні (масштаб виробництва, складність продукції, технологічних процесів, рівень автоматизації виробництва);

- організаційно-економічні (ступінь централізації функцій, характер зв’язків між різними ланками системи управління, між об’єктом і суб’єктом управління);

- зовнішні зв’язки і умови (рівень кооперації, система постачання і збуту, природні умови);

- організаційно-правові відносини (форма власності, тип підприємства, організаційна форма).

Побудови апарату управління є одним з чинників, який впливає на формування організаційної структури управління. Апарат управління АТП повинен бути побудований таким чином, щоб забезпечувати в технічному, економічному і організаційному відношенні єдність всіх частин підприємства, найкращим чином використовувати наявні трудові та матеріальні ресурси.

На рівні окремого підприємства до апарату управління відносять підрозділи, служби, які виконують функції управління в масштабах організації. Правильна організація зазначених структурних одиниць забезпечує відповідний рівень оперативного управління підприємством.

Незалежно від сфери діяльності підприємства побудова апарату управління здійснюється з урахуванням певних принципів. До них відносять:

- принцип цільової сумісності - заключається в створенні зв’язаної цілеспрямованої системи управління, елементи якої створюють єдиний механізм, направлений на вирішення загальних завдань;

- принцип безперервності і надійності функціонування системи управління - означає створення таких організаційно-господарських і технічних умов, при яких досягається стійкість і безперервність заданого режиму виробничого процесу.

- принцип планомірності, пропорційності і динамізму управління - полягає в том, що система управління повинна бути направлена на вирішення не тільки поточних, але й довгострокових задач розвитку підприємства;

- принцип демократизму в розподілі прав, обов’язків і відповідальності – полягає в правильному співвідношенні централізованого керівництва і широкої участі в управлінні працівників підприємства;

- принцип науковості і обґрунтованості рішень, що приймаються – означає, що об’єктивне управлінське рішення може бути прийнято тільки на глибоко науковій основі, з урахуванням закономірностей, властивих автомобільному транспорту і конкретних умовам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]