Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ivano-frankivsk_009.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
49.46 Mб
Скачать
  1. Перелік найзначніших об’єктів, які отримали позитивну оцінку:

  • Будівництво енергоблоку м.Калуш. Україна;

  • Консервація Домбровського кар’єру з рекультивацією зовнішніх відвалів №1,№4 та хвостосховищ №1,№2;

  • Свинокомплекс на 24 тис.голів в с.Лука Калуського району Івано-Франківської області;

  • Будівництво очисних споруд та каналізаційних мереж м.Яремче;

  • Будівництво очисних споруд, каналізаційних мереж і каналізаційних насосних станцій в м. Болехові;

  1. Перелік найзначніших об’єктів, які повернуто на доопрацювання та оцінено негативно:

  • Подріблювально-сортувальний завод гіпсового щебеню потужністю 300 тис. т в рік в с. Хотимир Тлумацького району Івано-Франківської області;

  • Розширення полігону твердих побутових відходів Рожнятівського комунального підприємства.

2005 рік

2006 рік

2007 рік

2008 рік

2009 рік

Кількість проведених держекоекспертиз

171

208

213

140

100

13.5. Економічні засади природокористування.

Економічні засади природокористування, що забезпечують дієвість механізму природоохоронної діяльності, передбачають взаємозв’язок управлінської, господарської та науково-технічної діяльності суб’єктів господарювання з раціональним використанням природних ресурсів.

Це, насамперед, визначення джерел фінансування, лімітування або нормування використання природних ресурсів з відшкодуванням нанесених збитків довкіллю.

Відповідно до закону України ˝Про охорону навколишнього природного середовища від 26.06.91р. № 1268-XІІ (статті 46 та 47) платежі за використання природних ресурсів поступають в бюджети різних рівнів і спрямовуються на заходи щодо їх відтворення та збереження. Для фінансування заходів з охорони довкілля створені державні і місцеві фонди, що утворюються за рахунок платежів за забруднення і грошових стягнень за порушення норм і правил навколишнього природного середовища.

Кошти від збору за забруднення навколишнього природного середовища розподіляються відповідно до ст.52 Закону України ˝Про Державний бюджет України˝.

Плата за забруднення здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.1999р. № 303 ˝Про затвердження Порядку встановлення номативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору˝ (із змінами та доповненнями).

Використання коштів фондів охорони навколишнього природного середовища проводиться відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 ˝Про затвердження Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів˝ (із змінами та доповненнями).

Фінансування природоохоронних заходів у 2009 році відбулось згідно ˝Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища˝, затвердженого рішенням сесії обласної ради від 30.03.2007р. №260-10/2007, яке втратило чинність і відмінене на сесії обласної ради від 28.03.2008р. Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в області відповідно до Бюджетного кодексу України розроблено нове ˝Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища˝, яке затверджене рішенням сесії обласної ради від 31.12.2008. №729-27/2008.

Кошти Фонду спрямовуються на фінансування природоохоронних і ресурсозберігаючих заходів, що відповідають основним напрямкам державної політики у галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки. До 10 відсотків коштів Фонду може резервуватись для здійснення непередбачених видатків, пов’язаних з природоохоронною діяльністю, що не мають постійного характеру та не могли бути передбачені при формуванні Переліку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]