Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вантажні перевезення.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
7 Mб
Скачать

1004 (Бакалавр транспортних технологій)

Факультет Транспортний

Кафедра Транспортні технології

Форма навчання

Нормативні дані

Курс

Семестри

Лекції (год.)

Практичних занять (год.)

Усього (годин)

Сам. робота студента (год.)

Залік (семестр)

Іспит (семестр)

Курсовий проект (семестр)

Денна

3

5;6

45

31

76

86

5

6

6

Заочна

4

6;7

14

6

116

6

7

7

Робоча програма складена на основі галузевого стандарту вищої освіти освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалавра з напряму 1004 «Транспортні технології», затвердженого МОНУ 20.03.2003 року.

Робоча програма складена проф. Бабушкіним Г.Ф., ст. викл. Лебідь Г.О.

Робоча програма затверджена на засіданні кафедри «Транспортних технологій», протокол № 10 від «26» 06. 2008р.

Зав. кафедри _____________ Г.Ф. Бабушкін.

Робоча програма погоджена з випускаючою кафедрою.

«26» 06. 2008р.

Зав. кафедри ______________ Г.Ф. Бабушкін.

Схвалено:

Голова НМК факультету ____________ В.Х. Козирев

Вступ Мета викладання дисципліни

Мета викладання дисципліни «Вантажні перевезення» - прищепити майбутнім спеціалістам транспорту теоретичні знання з технології і організації перевезень, навички самостійного вирішення інженерних питань в галузі організації та удосконалення роботи транспорту, показати майбутнім спеціалістам, що раціональна організація перевезень забезпечує інтенсивне використання рухомого складу, своєчасну доставку вантажів, зниження транспортних витрат, скорочення штату транспортних робітників і робочого парку транспортних машин, підготувати студентів до вивчення дисциплін «Комерційна робота на транспорті», «Економіка перевезень», «Логістика» та ін.

Задачі вивчення дисципліни

Студент, який засвоїв дисципліну, повинен знати основні відомості про транспорт та системи організації перевезень, маршрути і графіки руху та їх елементи, керування експлуатаційною роботою транспорту, основи узгодженої роботи транспорту та вантажних фронтів, організацію централізованих перевезень.

Студент, що засвоїв дисципліну, повинен вміти: нормувати час елементів процесу перевезень; організувати рух транспорту, розробляти технологію і організувати роботу рухомого складу та вантажних фронтів, планувати вантажопотоки; розрахувати пропускну і провізну спроможність, потрібну кількість рухомого складу; організувати централізовані перевезення колісним транспортом.

Рекомендації щодо вивчення дисципліни

Для вивчення цієї дисципліни студент повинен знати наступні дисципліни навчального плану: вантажознавство, основи теорії транспортних процесів і систем, введення в дослідження операцій в транспортних системах, інформаційні системи на транспорті.

Для поглиблення та закріплення теоретичних знань студентів, прищеплення їм навичок з самостійного рішення інженерних питань по організації роботи транспорту студенти виконують курсовий проект. Для поглибленого вивчення питань організації руху транспорту передбачаються практичні заняття та самостійна робота.

Студенти заочної форми навчання, крім того, виконують контрольні роботи з питань, що не охоплені курсовим проектом та практичними заняттями.