Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрне_КМС_оконч.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
562.69 Кб
Скачать

Завдання для підготовки довідника

1. Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив

1. Вкажіть послідовність дій при прийомі нових членів кооперативу.

2. Зробіть порівняльний аналіз використання в кооперативі праці на умовах трудового договору і договору підряду.

3. Підготуйте для сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу проект договору поставки сільськогосподарської техніки, вказавши всі необхідні умови.

4. Складіть таблицю: відповідальність за наступні порушення:

- несвоєчасне виконання заявки члена кооперативу;

- неякісне виконання робіт за заявкою члена кооперативу.

5. Підготуйте сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу письмову консультацію з наступного питання: чи надано законодавством сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу право здійснення зовнішньоекономічної діяльності?

6. Складіть запит на консультацію з питання в сфері екології для сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу про можливість розміщення відходів у вигляді відпрацьованих ППМ. Вкажіть орган до якого направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад правовідносин, одним із суб'єктів яких міг би бути сільськогосподарський обслуговуючий кооператив. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.

2. Фермерське господарство

1. Вкажіть послідовність дій при одержанні фермерським господарством короткострокового кредиту.

2. Зробіть порівняльний аналіз прав й обов'язків осіб, які ведуть фермерське господарство, з правами й обов'язками членів сільськогосподарського кооперативу.

3. Підготуйте проект договору оренди сільськогосподарської техніки (комбайнів) між фермерським господарством і сільськогосподарським ТОВ, указавши всі основні умови.

4. Складіть таблицю: відповідальність фермерського господарства за несвоєчасну сплату податків:

- вид порушення;

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте письмову консультацію фермерському господарству з наступного питання, які права й обов'язки воно здобуває у випадку оренди землі сільськогосподарського призначення комунальної власності?

6. Складіть запит на консультацію в сфері екології для фермерського господарства про можливість одержання земельної ділянки для сінокосіння і випасу худоби. Вкажіть орган до якого направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад правовідносин, одним із суб'єктів яких могло б бути фермерське господарство. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.

3. Сільськогосподарське акціонерне товариство

1. Вкажіть послідовність дій при одержанні оферти від нерезидента на укладення договору закупівлі зерна.

2. Зробіть порівняльний аналіз реалізації сільськогосподарської продукції за допомогою договору купівлі-продажу та контрактації сільськогосподарської продукції.

3. Підготуйте проект договору реалізації пшениці між сільськогосподарським акціонерним товариством і ЗАТ «Ясинуватський комбінат хлібопродуктів», указавши всі основні умови.

4. Складіть таблицю: відповідальність сільськогосподарського АТ за здійснення нестатутної діяльності по перевезенню громадян:

- вид порушення;

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте сільськогосподарському акціонерному товариству письмову консультацію з наступного питання, які пільги одержує сільськогосподарське акціонерне товариство, що займається тваринництвом, у випадку здійснення своєї діяльності на території спеціальної економічної зони?

6. Складіть запит на консультацію з питання в сфері екології для сільськогосподарського акціонерного товариства про можливість будівництва підземного овочесховища. Вкажіть орган, до якого направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад правовідносин, одним із суб'єктів яких могло б бути сільськогосподарське акціонерне товариство. Зробіть ксерокопію статті, вказавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.