Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрне_КМС_оконч.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
562.69 Кб
Скачать

6. Приватне сільськогосподарське підприємство

1. Вкажіть послідовність дій при придбанні приватним сільськогосподарським підприємством земельної ділянки у фермерського господарства.

2. Зробіть порівняльний аналіз можливих способів оподатковування доходів приватного сільськогосподарського підприємства.

3. Підготуйте проект договору підряду на будівництво ферми приватним сільськогосподарським підприємством, указавши всі основні умови.

4. Складіть таблицю: відповідальність за збиток, заподіяний орендодавцю директором ПП унаслідок псування ним орендованого майна (комп'ютера).

- вид порушення,

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте письмову консультацію приватному сільськогосподарському підприємству з наступного питання:

До керівництва комбінату хлібопродуктів звернувся голова сільськогосподарського ПП з пропозицією дозволити зберігання на складах комбінату, що пустують, насіннєвої картоплі елітних сортів терміном на 4 місяці. Можливий варіант отримання приміщень у короткострокову оренду.

У юридичний відділ Комбінату на розгляд надійшов даний запит з резолюцією: «чи можливо задовольнити прохання сільськогосподарського ПП? Який необхідно оформити договір»?

6. Складіть запит з питання в сфері екології для приватного сільськогосподарського підприємства про можливість оренди земельної ділянки лісового фонду для розміщення пасіки. Вкажіть орган до якого направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад відносин правовідносин, одним із суб'єктів яких могло б бути приватне сільськогосподарське підприємство. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.

7. Підсобне господарство Донецького металургійного заводу

1. Укажіть послідовність дій при зміні напрямків діяльності підсобного господарства ДМЗ.

2. Зробіть порівняльний аналіз правового статусу підсобного сільського господарства ДМЗ та приватного сільськогосподарського підприємства.

3.Складіть проект договір лізингу сільськогосподарської техніки між підсобним господарством і сільськогосподарським ТОВ, указавши всі основні умови.

4. Підготуйте таблицю: відповідальність за нецільове використання земель сільськогосподарського призначення:

- вид порушення;

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте письмову консультацію підсобному господарству ДМЗ з наступного питання:

Підсобне господарство Донецького металургійного заводу займається тваринництвом і овочівництвом, забезпечує продукцією працівників заводу і має надлишки. Періодично вивозить продукцію на ринок. Але при перевірці податковими органами ринкової торгівлі, підсобному підприємству були пред'явлені штрафні санкції і весь товар конфіскований. Чи правомірні дії податкового органа, обґрунтуйте відповідь.

6. Складіть запит на консультацію з питання в сфері екології для підсобного господарства ДМЗ про можливість здійснення забору води з розташованої поблизу водойми. Вкажіть орган до якого направляється запит

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад правовідносин, одним із суб'єктів яких могло б бути підсобне господарство підприємства. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.