Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрне_КМС_оконч.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
562.69 Кб
Скачать

4. Сільськогосподарське тов

1. Укажіть послідовність дій юрисконсульта для забезпечення участі в тендері на постачання сільськогосподарської продукції для потреб Міністерства аграрної політики України.

2. Зробіть порівняльний аналіз правового положення сільськогосподарського ТОВ і сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

3. Підготуйте проект договору на оптову купівлю-продаж великої рогатої худоби для сільськогосподарського ТОВ, указавши всі основні умови.

4. Складіть таблицю: відповідальність сільськогосподарського ТОВ за порушення термінів здачі звітів до ДПІ:

- вид порушення;

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте письмову консультацію з наступного питання:

Сільськогосподарське ТОВ звернулося за консультацією у відділ по ціноутворенню Міністерства економіки України з таким питанням: сільськогосподарське ТОВ забезпечує молочною продукцією маргариновий завод, у договорі обумовлені умови оплати, як у грошових одиницях, так і продукцією. Але продукція відпускається сільськогосподарським підприємством за цінами роздрібної торгівлі, які часто коливаються, маргариновому заводу вигідно на суму боргу за молочну продукцію відпустити товар за завищеною ціною, але це не влаштовує постачальника.

Визначите, що повинно зробити сільськогосподарське ТОВ, щоб вийти з даної ситуації.

6. Складіть запит на консультацію з питання в сфері екології для сільськогосподарського ТОВ про можливість будівництва рибогосподарської водойми. Вкажіть орган до якого направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад правовідносин, одним із суб'єктів яких могло б бути сільськогосподарське ТОВ. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.

5. Сільськогосподарський виробничий кооператив

1. Вкажіть послідовність дій юрисконсульта при крадіжці працівником кооперативу майна сільськогосподарського виробничого кооперативу.

2. Зробіть порівняльний аналіз членських і трудових правовідносин у сільськогосподарському виробничому кооперативі.

3. Підготуйте проект договору між сільськогосподарським виробничим кооперативом і приватним підприємством на виконання меліоративних робіт, указавши всі основні умови.

4.Складіть таблицю: відповідальність сільськогосподарського виробничого кооперативу за затримку повернення кредиту терміном на три місяці:

- вид порушення;

- санкція;

- нормативно-правовий акт;

- суб'єкт, що приймає рішення про притягнення до відповідальності.

5. Підготуйте письмову консультацію з наступного питання:

До голови сільради звернувся голова кооперативу з наступним питанням. При обробці земельних ділянок працівниками кооперативу було знайдено на глибині 1 м на площі 3 га під землею морські відкладення (черепашка). У зв’язку з чим на цьому місці голова кооперативу вирішив припинити оранку землі і посіви, зняти родючий шар (ґрунт), і почати виробництво будматеріалів (пиляти черепашку). До запиту був прикладений бізнес - проект, відповідно до якого доход від продажу будматеріалів перевищить доход від сільського господарства.

Голова сільради відправив на розгляд у юридичний відділ сільради даний запит з резолюцією: «чи відповідає пропозиція голови кооперативу цілям діяльності кооперативу? Чи можлива процедура вилучення ділянки з покладами черепашки»?

6. Складіть запит на консультацію з питання в сфері екології для сільськогосподарського виробничого кооперативу про можливість здійснення скидань забруднюючих речовин у ріку. Вкажіть орган, у який направляється запит.

7. Знайдіть у періодичній пресі приклад відносин правовідносин, одним із суб'єктів яких міг би бути сільськогосподарський виробничий кооператив. Зробіть ксерокопію статті, указавши:

А) вид відносин,

Б) форми участі суб'єктів у даних відносинах.