Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
10.54 Mб
Скачать

Оборотність запасів

Рис. 6.7. Оборотність запасів

Для нотаток

Оборотність дебіторської заборгованості: міжнародні стандарти

Ми спостерігаємо, що величини показників, поданих на рис.6.8, дуже нагадують значення оборотності запасів. У Сполучених Штатах та Великій Бри­танії середні терміни оплати дебіторської заборгованості складають 40 днів, що є досить низьким показником. Так само, різні галузі в обох названих краї­нах демонструють майже однакові результати. В харчовій промисловості та в роздрібній торгівлі грошові кошти надходять швидше, в текстильній про­мисловості та машинобудуванні — пізніше.

Оборотність дебіторської заборгованості по країнах

Рис. 6.8. Оборотність дебіторської заборгованості (в днях)

Для нотаток

Тема 7. Цикл руху грошових коштів. План лекції

7.1.Грошовий цикл.

7.2.Грошовий потік: роль прибутку та амортизації. 7.3.Амортизація та грошовий потік. 7.4.Позаопераційні витрати грошових коштів.

7.5.Позаопераційні прибутки.

Рекомендовані джерела:

Нормативні:

Основні:

Додаткові:

Ключові терміни і поняття:

Будь-яка компанія повинна мати достатньо грошових ресурсів для своєчасної оплати поточних рахунків. Компанія, що не здатна вико­нувати цю умову, втрачає свого ліквідність та опиняється у дуже складному фінансовому становищі.

Іронія полягає у тому, що подібне трапляється навіть з тими компаніями, які отримують непоганий прибуток. Джерелом грошових коштів у цьому випад­ку може бути позитивний баланс на банківському рахунку чи певна позика, яку компанія має право отримати. Однак якщо потенційних джерел коштів у компанії не залишається, тоді її керівництво втрачає можливість приймати рішення самостійно. Долю такого підприємства починають вирішувати зовні­шні структури, наприклад кредитор, з яким не рахувалося підприємство, або банк, позика якого лишилася не повернутою.

Наступні чотири теми присвячуємо аналізу корпоративної ліквідності та факторів, що її зумовлюють. Тут будуть розглянуті способи визначення "ліквідно­го" здоров'я компанії та сили, що примножують його чи, навпаки, шко­дять.

Для нотаток