Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на питання_БРСАК.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
3.71 Mб
Скачать

5. Особливості побудови бортових апаратури кру.

Особливості побудови бортових апаратури КРУ розглянемо на спрощеній структурну схемі виробу (Рис. 2).

а) Моноблок є основним блоком виробу. Конструктивно до складу моноблока входять бл. 10, бл. 37м, бл. 38м.

Блоки 37м й 38м кріпляться на амортизаційній рамі блоку 10 за допомогою фіксуючих штирів і накидних баранчиків.

Електричне з'єднання блоків 37м й 38м із блоком 10 здійснюється через рознімання типу РС.

Рис.2

Приймач САЗО (бл. 37м) призначений для прийому високочастотних амплітудо - модульованих запитальних сигналів від наземних станцій, перетворення їх у відеосигнали, нормалізовані по амплітуді й видачу їх у дешифратор САЗО (бл. 10).

На сигнал по 1 з виходів дешифратора виділяють у бл. 37м сигнали надходять у виріб «6202». конструктивно блок виконує в мікро смуговому виконанні й має систему вбудованого контролю. На задній стінці розташованої органи регулювання.

Приймач СПК (бл. 38м) призначений для прийому ВЧ коливань від наземних станцій СПК, перетворення їх у відео імпульси, нормалізовані по амплітуді й видачі в бл. 10. приймач охоплений системою АРУ й системою убудованого контролю.

Дешифратор-шифратор СПК – САЗО (бл. 10) призначений для прийому відеосигналів САЗО й СПК, що надходять від приймачів бл. 37м і бл. 38м відповідно.

Сигнали САЗО декодуються дешифратором САЗО, що виробляє сигнал «Виклик» (виклик висоти польоту), або сигнал «Виклик №» (виклик номера літака) відповідно на запитальний сигнал висоти або номера. Декодучий імпульс запускає шифратор САЗО, що виробляє сигнали координатних кадрів висоти польоту літака або його номер, крім того, дешифратор виробляє імпульс «Скидання» й імпульс «Бланкувавания».

Сигнали «Виклик Н» й «Виклик №» подається на відповідач СО-69, що ці сигнали видає у вироби відповідну інформацію.

Імпульс «Скидання» й «Балансування» надходить н апаратури «6202» і забезпечують проходження через його передавальний пристрій сигналів координатного коду, вироблюваних шифратором САЗО, і сигналів польотної інформації, що надходять від відповідача СО-69 через апаратури виробу.

Дешифратор-шифратор СПК –75 у бл. 10 призначений для декодування адресно-запитних сигналів (АЗС), команда керування й наведення, перетворення цих команд у цифровий сигнал для довгострокового запам'ятовування радіо даних (хвиля, шифр, різне) і для виробітку адресно-відповідного сигналу (АОС), сигналів «Виклик Н », «Виклик №», імпульсів «Скидання» й «Бланкувания» на декодований адресно-запитного сигналу дешифратор СПК-75 виробляє імпульси «Скидання» й «Бланкувание» і запускає шифратор, що виробляє адресно-відповідный сигнал. Ці сигнали через дешифратор-шифратор САЗО надходить на передавальний пристрій «6202».

На синхросигнал, що передає командної інформації , дешифратор СПК-75 також виробляє імпульс АРУ для приймача СПК і підготовляє дешифратор до прийому команд керування й наведення.

Дешифратор СПК-68 у блоці 10 призначений для декодування сигналів СПК-68 і перетворення в ті ж цифрові сигнали, що й дешифратор СПК-75.

Крім перерахованих функцій блок 10 здійснює:

Введення разових команд «Перехоплення кінчене», «Одворот», «Нещастя»;

Перемикання режимів роботи й радіо даних по сигналах керування, що надходить від блоку керування;

Автоматичне перемикання режимів роботи й радіо даних по сигналах від наземних станцій наведення;

Постійну пам'ять АЗС, АОС, що набирають від зовнішнього пульта набору адреси.

б) Блок керування (бл. 6-16). Призначений для набору й індикації радіо даних, керування режимами роботи виробу й індикації, автоматичного переходу на нові радіо дані й проходження команд від наземних станцій.

в) Блок захисту (бл. 6) Призначений для захисту виробу від перехідних процесів, що виникають із метою живлення й викликають значних перевищень номінальних значень напруг живлення.

г) Приймач «Бекас - Р.» (бл. 1р). Призначений для прийому високочастотних сигналів від наземних станцій «АЛМ» у метровому діапазоні хвиль і високочастотних ЧМ сигналів від наземних станцій «Бр» у метровому й дециметровому діапазоні хвиль.

д) Запам'ятовувальний пристрій (бл. 3). Призначено для довгострокової пам'яті 40 номерів хвиль, 15 номерів шифрів, 8 номерів розносів.