Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chastina.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

124. Планування фонду заробітної плати лікарів, середнього і молодшого

медичного персоналу.

Фонд оплати праці медичного персоналу на місяць обчислюється множенням кількості штатних одиниць на середню заробітну плату медичного працівника за категорією.

Розмір посадового окладу (тарифної ставки )працівника 1-го тарифного розряду встановлюється на рівні законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати . Посадові оклади (тарифні ставки )за розрядами Єдиної тарифікаційної сітки визначається шляхом множення окладу працівника 1-го тарифного розряду на відповідний тарифікаційний коефіцієнт .

Заробітна плата лікарів обчислюється виходячи із ставки зарплати та системи надбавок та підвищень . Ставка зарплати залежить від посади (лікар-хірург, лікар-інтерн чи лікарі інших спеціальностей) та кваліфікаційної категорії. Крім того, ставка в частині надбавки може залежати від місцезнаходження лікарні (місто чи сільська місцевість). Надбавки до зарплати встановлються за шкідливі й небезпечні умови праці ,за роботу у вихідні та святкові дні та в нічний час,

В закладах амбулаторно-поліклінічної допомоги :Фонд оплати праці лікарів = Ставка(від посади і кваліфікаційної категорії),підвищення , надбавки х Чисельність (від кількості лікарських відвідувань)

Заклади стаціонарної допомоги = Ставка(від посади і кваліфікаційної категорії) ,підвищення , надбавки х Чисельність (від нормативу кількості ліжок на одного лікаря)

Заробітна плата середнього медичного персоналу обчислюється виходячи зі ставки зарплати і надбавок. Ставка заробітної плати середнього медичного персоналу залежить від посади (медична сестра, акушерка, фельдшер, зубний лікар), кваліфікаційної категорії і стажу роботи. Надбавки встановлено за шкідливі умови праці та роботу у вихідні і святкові дні та нічний час.

Фонд оплати праці середнього медичного персоналу (закладу амбулаторно-поліклінічної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , категорії і стажу роботи) х Чисельніть (відповідно до кількості посад лікарів)

Фонд оплати праці середнього медичного персоналу (закладу стаціонарної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , категорії і стажу роботи) х Чисельніть (виходячи з кількості цілодобових постів)

Заробітна молодшого медичного персоналу обчислюється виходячи із ставки зарплати і надбавок . Ставка залеж посади (сестра операційна, сестра-господиня, сестра-ванниця) Надбавки встановлені аналогічно середньому медичному персоналу. Дозволяється суміщати обов'язки медичної сестри та санітарки виходячи з обсягів роботи — 0,25; 0,5; 0,75; 1,0; 1,25; 1,5; ставки.

Фонд оплати праці молодшого медичного персоналу (закладу амбулаторно-поліклінічної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , надбавки за шкідливі умови праці) х Чисельніть (відповідно до кількості посад лікарів)

Фонд оплати праці молодшого медичного персоналу (закладу стаціонарної допомоги)= Ставка ( залежить від посади , надбавки за шкідливі умови праці) х Чисельніть (виходячи з кількості цілодобових постів)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]