Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры управлиння.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
733.18 Кб
Скачать

17.Основні види кадрової роботи в органах прокуратури.

Наказ 2 гн 15.12.11р. Про організацію роботи з кадрами в органах прокуратури України

Кадрове забезпечення передбачає виконання наступних видів роботи, безпосередньо спрямованих на формування якісного кадрового корпусу: 1.аналіз кадрової роботи;

2.добір, розстановка, закріплення і виховання кадрів;

3.атестація працівників органів прокуратури;

4.робота із внутрішнім та міжрегіональним кадровим резервом;

5.професійна підготовка і підвищення кваліфікації кадрів органів прокуратури;

6.облік кадрів і звітність про роботу з кадрами;

7.діловодство з кадрової роботи.

1. При доборі, розстановці, професійній підготовці та вихованні кадрів неухильно додержуватися Конституції та законів України.

Стан організації роботи з кадрами вважати одним із основних критеріїв оцінки ефективності діяльності керівників прокуратур усіх рівнів.

Забезпечення правильного добору, розстановки, професійної підготовки та виховання кадрів розглядати як ефективний засіб успішного виконання покладених на органи прокуратури завдань щодо утвердження верховенства права, зміцнення законності, захисту прав і свобод людини і громадянина, суспільних та державних інтересів.

Підвищувати вимогливість до кадрів, домагатися, щоб на прокурорсько-слідчих посадах працювали професійно підготовлені, компетентні, принципові, добросовісні, з високими моральними якостями працівники.

Створювати у кожному колективі атмосферу доброзичливості, взаємоповаги, відданості дорученій справі, зосереджувати зусилля на удосконаленні стилю і методів роботи, досягненні позитивних результатів у прокурорсько-слідчій діяльності.

2. Комплектувати прокурорсько-слідчі посади громадянами України, які мають вищу юридичну освіту, необхідні ділові і моральні якості, здатні за станом здоров'я успішно виконувати службові обов'язки, не притягувались до кримінальної відповідальності, за винятком реабілітованих, або адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

На посади військових прокурорів і слідчих призначення здійснювати з урахуванням вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.

При призначенні враховувати висновки спеціальних перевірок стосовно претендентів, у тому числі щодо відомостей, поданих ними особисто, в обсязі та в порядку, передбаченому ст. 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Організація проведення перевірки покладається на керівника прокуратури (його заступника), який має право призначати на посаду, на зайняття якої претендує особа.

18.Правовий статус працівників прокуратури, засоби його забезпечення.

Усі працівники прокуратури перебувають у трудових відносинах з її відповідними органами. Прокурорсько-слідчі працівники приймаються на службу безстроково. Працівники прокуратури, які мають статус державних службовців, також призначаються на посаду безстроково.

Що стосується обласних, районних та прирівняних до них прокурорів, призначеними на посади їх вважають з моменту укладення строкового трудового договору (терміном на 5 років). Тобто, відбувається зміна посади та попередньої трудової функції, обумовлених при укладенні попереднього трудового договору.

Призначення на посади заступників прокурорів обласного рівня, міськрайпрокурорів провадиться після проходження навчання у Національній академії прокуратури України та за результатами перевірки підготовленості кандидатів до виконання обов'язків за цими посадами.

За результатами конкурсних випробувань переможці, які відповідають стандартизованим вимогам, що пред'являються до працівників прокуратури, зараховуються до штату відповідної прокуратури на підставі трудового договору.

Трудові контракти, як правило, у прокуратурі не застосовуються. Контрактна форма допустима лише при прийнятті працівників для виконання разових робіт (консультування, проведення експертизи, оформлення архіву тощо).

Основні вимоги, що пред'являються до осіб, які призначаються на посади прокурорів і слідчих, визначено у ст.46 Закону України "Про прокуратуру". Виключається прийняття на роботу в органи прокуратури осіб, які були засуджені за вчинення злочину, за винятком реабілітованих.

Вперше призначені на прокурорсько-слідчі посади приймають "Присягу працівника прокуратури", текст якої затверджується Верховною Радою України. Письмовий текст "Присяги" підписується кожним прийнятим працівником і зберігається в особовій справі за місцем його роботи. Про складення "Присяги" вноситься запис до трудової книжки.

Прокурорам і слідчим органів прокуратури, працівникам науково-навчальних закладів прокуратури присвоюються класні чини залежно до займаних посад і стажу роботи.

Порядок присвоєння і позбавлення класних чинів визначається "Положенням про класні чини працівників прокуратури України", яке затверджується ВР України. Діюче "Положення" затверджене постановою Верховної Ради України 06.11.91 N 1795-ХІІ та передбачає для працівників прокуратури 10 класних чинів.

Класні чини державного радника юстиції України, державного радника юстиції 1, 2 і 3 класів присвоюються Президентом України, інші класні чини - Генеральним прокурором України.

Працівники органів прокуратури, яким присвоєно класні чини, перебувають у них довічно. Позбавлення класного чину може мати місце при звільненні працівника з органів прокуратури за вчинки, що ганьблять його.