Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры управлиння.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
733.18 Кб
Скачать

1. 15 Квітня 2008 року, (рішення)

Колегія вирішила( основні напрямки)

1. Стан роботи з добору, розстановки, професійної підготовки та виховання кадрів органів прокуратури визнати таким, що потребує суттєвого удосконалення.

2. Вжити додаткових заходів щодо подальшої стабілізації кадрів підпорядкованих органів прокуратури, підвищення авторитету та ролі кадрових підрозділів, забезпечення їх комплектування високоавторитетними працівниками з бездоганною репутацією, необхідним життєвим та професійним досвідом.

3. Проводити цілеспрямовану роботу щодо забезпечення підпорядкованих працівників житлом. До 1 вересня ц.р. додатково вивчити можливості формування у регіонах службового житлового фонду.

4 У квітні 2008 року доопрацювати проект нової редакції Закону України «Про прокуратуру», передбачивши в ньому засади конкурсного добору кадрів органів прокуратури через стажування і випробування та правові підстави звільнення за результатами службового атестування.

5. Вивчити в IV кварталі ц.р. ефективність діяльності районних прокуратур міста Києва, звернувши особливу увагу на співвідношення кількісного складу та реального навантаження працівників.

6. Провести у грудні 2008 року семінар із керівниками кадрових підрозділів прокуратур обласного рівня з питань удосконалення роботи з кадрами.

7. Керівникам структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, ректору Національної академії прокуратури України забезпечити участь працівників центрального апарату та науково-педагогічних працівників Академії у проведенні регіональних навчальних заходів.

Рішення колегії надіслати прокурорам Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військовим прокурорам регіонів та Військово-Морських Сил України.

2. також від 23 жовтня 2009 р.(Про стан кадрового забезпечення органів прокуратури, заходи щодо посилення виховної роботи з прокурорсько-слідчими працівниками, а також результати перевірки з цих та інших питань у прокуратурі Київської області),

Колегія вирішила( основні напрямки)

1. Роботу з добору, розстановки, професійної підготовки та виховання кадрів вважати одним із основних службових обов’язків, усвідомлюючи відповідальність за результати роботи підпорядкованих працівників, дотримання ними морально-етичних норм.

2. . З метою усунення порушень, прорахунків та недоліків, виявлених комплексною перевіркою, прокурору Київської області до 1 листопада 2009 року розробити комплекс організаційно-практичних заходів та про їх виконання інформувати Генеральну прокуратуру України до 1 квітня 2010 року.

3. . Спільно з Головним управлінням підтримання державного обвинувачення в судах упродовж листопада 2009 року узагальнити практику призначення покарань колишнім працівникам органів прокуратури за вчинення злочинів.

4. У взаємодії з Національною академією прокуратури України у березні 2010 року провести навчання старших прокурорів відділів роботи з кадрами прокуратур обласного рівня.

3. від 28 травня 2010 року, про стан роботи з добору, розстановки, навчання та виховання кадрів органів прокуратури рішення яких отримало практичне втілення в нормативно-правових актах Генерального прокурора України.

Колегія вирішила( основні напрямки)

1. Стан роботи з добору, розстановки, професійної підготовки кадрів в органах прокуратури загалом відповідає вимогам наказів Генерального прокурора України. Водночас попереджувально-виховна робота потребує суттєвого удосконалення.

2. Головному слідчому управлінню, Головному управлінню нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства спільно з Головним управлінням кадрового забезпечення в порядку контролю у грудні узагальнити стан досудового слідства та прокурорського нагляду у кримінальних справах стосовно працівників органів прокуратури, розкриття та розслідування злочинів, вчинених стосовно них.

3. У грудні узагальнити практику службових розслідувань стосовно прокурорсько-слідчих працівників. Особливу увагу звернути на забезпечення повноти з’ясування причин і умов негідних вчинків, заходів щодо їх усунення та принциповості реагування стосовно винних.

4. . Заступникам Генерального прокурора України разом з ректором Національної академії прокуратури України у ІV кварталі організувати рецензування у структурних підрозділах центрального апарату фондових лекцій, тематичних планів з навчальних дисциплін та навчально-методичних комплексів. Вжити заходів щодо їх наближення до потреб практичної прокурорсько-слідчої діяльності.

Ці параметри закладено і в нову редакцію Закону України «Про прокуратуру», проект якого (№2491 від 19.09.2008) розглянутий та схвалений у першому читанні Верховною Радою України 14.04.09.

З огляду на викладене, за нинішніх умов стратегією роботи з кадрами є формування високопрофесійного кадрового складу, який має оцінюватись за результатами професійної діяльності, забезпечення стабільності кадрів та необхідної ротації.