Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры управлиння.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
733.18 Кб
Скачать

47.Позитивний досвід: поняття, значення, порядок вивчення, розповсюдження і впровадження у практику.

Велике значення для підвищення професійного рівня працівників має робота з документами, в яких міститься позитивний (передовий) досвід, накопичений органами прокуратури України. Такими документами є інформаційні листи Генеральної прокуратури України (прокуратур АР Крим та обласного рівня), про позитивний досвід, в яких повідомляється про інноваційні форми і методи прокурорсько-слідчої діяльності, використання наукових розробок, сучасних технологій, технічних засобів, які варті уваги та рекомендуються для запровадження у практичну діяльність.2

Примітка 2 - Інформація про позитивні напрацювання прокурорсько-слідчих працівників, без наявності новизни з певного напряму діяльності, без розкриття методики їх одержання передовим досвідом не вважається і поширюється через листи-орієнтування.

Рекомендується наступна система роботи з інформаційними листами у міськрайпрокуратурах:

І.Ведення номенклатурної (перехідної) справи та книги з обліку інформаційних листів про позитивний досвід.

2.Закріплення за найбільш досвідченим працівником обов'язку щодо ведення обліку інформаційних листів та здійснення контролю за впровадженням рекомендованого досвіду в практику прокуратури міста (району).

З.Ознайомлення кожного працівника під розпис, починаючи зі стажистів, з інформаційними листами про позитивний досвід, незалежно від дорученого їм напряму роботи.

4.Здійснення заходів до реалізації рекомендованого досвіду, насамперед через планування відповідних перевірок, проведення аналітичних досліджень, нарад тощо.

5.Проведення систематичних контрольних заходів за станом впровадження рекомендованого досвіду через заслуховування на оперативних нарадах звітів (пояснень) прокурорсько-слідчих працівників з цього питання, проведення співбесід, при підписанні актів прокурорського реагування, схваленні планів навчання кадрів тощо.

Згідно з пунктом 14.3(новий наказ!!!) наказу Генерального прокурора України №1 від 26.12.2011 року «Про організацію роботи і управлення в органах прокуратури України» позитивний досвід роботи поширювати тільки після його ретельного вивчення структурними підрозділами з виїздами на місця та схвалення науково-методичною чи методичною радами. Інформаційні листи з цього питання надсилати до підпорядкованих прокуратур за підписом Генерального прокурора України і прокурорів обласного рівня. Забезпечувати запровадження позитивного досвіду у практичну діяльність.

А також п. 22. До відповідних підрозділів прокуратур вищого рівня упродовж п’яти робочих днів з моменту підписання надсилати примірники таких документів:

  • аналізів та узагальнень з питань прокурорсько-слідчої діяльності;

  • планів роботи (за винятком прокуратур районного рівня і міст з районним поділом);

  • протоколів засідань колегії;

  • регламенту роботи прокуратури;

  • положень про самостійні структурні підрозділи;

  • наказів про розподіл обов’язків між керівним складом прокуратур обласного рівня, розмежування повноважень між прокуратурами різних рівнів або закріплення об’єктів нагляду за прокуратурами;

  • наказів про розподіл обов’язків між працівниками міських, районних, міжрайонних та інших прирівняних до них прокуратур;

  • постанов координаційних і міжвідомчих нарад;

  • інформаційних листів про позитивний досвід та методичних рекомендацій з питань прокурорсько-слідчої діяльності (після схвалення методичними радами).

Старий наказ!!! Від 19.0905 року п.16 позитивний досвід можна поширювати лише після його ретельного вивчення, обговорення та схвалення науково-методичними радами при відповідних прокуратурах. Інформаційні листи з цього питання надсилати до підпорядкованих прокуратур за підписом прокурора або його першого заступника.