Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры управлиння.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
733.18 Кб
Скачать

43.Реалізація аналізів, узагальнень: порядок, терміни, форми.

Для забезпечення ефективного впровадження результатів аналітичного дослідження у практику може бути розроблений відповідний план організаційних та практичних заходів (наглядових, координаційних, процесуальних, кадрових тощо). Варто розробляти такий план за участю зацікавлених установ (відомств) і включати до нього “наскрізні” заходи, тобто спільні для виконання для всіх правоохоронних структур або інших відомств (у т. ч. за термінами). Своєрідним планом заходів щодо реалізації зроблених на підставі аналітичного дослідження пропозицій можна вважати постанову координаційної (міжвідомчої) наради, що напрацьована її учасниками.

Окрім розробки зазначених планів та обговорення результатів аналітичних вивчень на координаційних (міжвідомчих) нарадах, ці результати можуть бути реалізовані шляхом:

- внесення актів прокурорського реагування;

- розгляду на засіданнях колегії та/або на оперативних нарадах;

- видання наказів, розпоряджень, вказівок з питань службової діяльності;

- направлення інформаційних записок до органів державної влади та місцевого самоврядування про стан законності та правопорядку в регіоні;

- науково-практичних (навчально-методичних) семінарах;

- направлення на місця листів інформаційно-орієнтовного характеру та щодо поширення позитивного досвіду;

- підготовки публікацій у друкованих засобах масової інформації, виступів на радіо і телебаченні;

- розробки пам'яток, методик, методичних посібників, інших організаційно-управлінських документів.

Основною формою реалізації аналітичних розробок слід вважати поточні плани роботи прокуратур на відповідний планово-звітний період, зокрема що стосується:

- проведення комплексних або галузевих перевірок у підпорядкованих органах прокуратури;

- надання необхідної практичної і методичної допомоги підпорядкованим прокуратурам;

- проведення наглядових перевірок (у тому числі спільних, із залученням фахівців або в порядку контролю);

- проведення аналітичних досліджень (аналізів, узагальнень);

- проведення координаційних (міжвідомчих),оперативних нарад;

- проведення навчальних заходів;

- заслуховування звітів на колегіях, оперативних нарадах тощо.

44.Оперативні наради в органах прокуратури: поняття, значення, сутність.

У діяльності органів прокуратури, суттєва роль відводиться оперативним нарадам, які є однією з форм управління прокурорсько-слідчими колективами на рівні АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військових регіонів та ВМС України, їх галузевих підрозділів та низових структур. Оперативні наради у міськрайпрокуратурах є однією з дійових форм оперативного керівництва підпорядкованим колективом, підвищення відповідальності прокурорсько-слідчих працівників за доручену справу. Проведення таких нарад диктується необхідністю обговорення на широкому загалі, в інтересах поліпшення стану справ, окремих питань діяльності прокуратури району (міста), в тому числі через заслуховування звітів (пояснень) прокурорсько-слідчих працівників про виконання службових обов'язків, виконання програм стажування тощо.

Водночас, оперативні наради - ефективний мобілізуючий засіб у спрямуванні зусиль прокурорів й слідчих на реалізацію завдань, які випливають з Конституції та Законів України, указів Президента України, наказів і вказівок Генерального прокурора України.

За усталеною практикою, оперативні наради скликаються для обговорення питань, що потребують прийняття колективних (колегіальних) рішень, проте не можуть бути розглянуті колегією по причині відсутності в структурі деяких прокуратур дорадчого органу цього типу, або через недостатні, як для колегії, важливість та актуальність.

Орієнтовний перелік питань до оперативної наради міститься в наказі Генерального прокурора України №1 від 26 грудня 2011 року "Про організацію роботи та управління в органах прокуратури України". Це плани роботи; звіти прокурорів і слідчих про виконання службових обов'язків; факти порушень службової дисципліни; результати перевірок, аналітичних вивчень.

Окреслене коло питань не є вичерпним і може бути розширено, за умови, що всі проблеми, варті уваги оперативних нарад, відносяться до компетенції керівників, наділених правом їх проведення.

У прокуратурах АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військових регіонів та ВМС України - це прерогатива прокурорів, їх заступників, а також керівників структурних підрозділів, у міських, районних та прирівняних до них прокуратурах - лише прокурорів.

Недоцільно виносити на оперативні наради питання, які потребують розгляду на семінарах або при використанні інших форм навчання. Так само неприпустимо перекладати на учасників оперативних нарад вирішення питань, які відносяться до повсякденних обов'язків керівника прокуратури (продовження термінів слідства, визначення розміру премії тощо).