Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры управлиння.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
733.18 Кб
Скачать

23.Інформаційно-методична та аналітична діяльність органів прокуратури

Неодмінною умовою успішної роботи прокуратури є належне її інформаційно-аналітичне забезпечення: збір, систематизація й аналіз правової та іншої інформації. Організаційно-правові засади такої роботи визначаються Конституцією та законами України, передусім, Законами «Про прокуратуру» та «Про інформацію»; локальними актами Генерального прокурора України, в т.ч. наказами: №1 від 26 грудня 2011 року «Про організацію роботи і управління в органах прокуратури України», №11-гн від 14 липня 2006 року «Про організацію роботи органів прокуратури України з реалізації принципу гласності» та №7-гн від 22 квітня 2004 року «Про організацію роботи з питань правового забезпечення органів прокуратури».

Під інформацією, що підлягає збору й обробці в органах прокуратури, розуміють: а) відомості, що характеризують стан злочинності та законності на піднаглядних територіях та об'єктах; б) відомості, що відображають діяльність правоохоронних і контролюючих органів з протидії злочинам та іншим правопорушенням; в) інші дані.

Робота прокуратури стосовно збору й опрацювання необхідної інформації базуються на принципах: оперативності, своєчасності, повноти та достовірності.

Принцип оперативності інформації визначається розробленими в прокуратурі формами й методами одержання, обробки й подання інформації.

Принцип своєчасності одержання інформації визначається дотриманням строків її подання, згідно з управлінськими актами відповідних прокурорів - наказами, планами роботи, рішеннями службових нарад, завданнями, дорученнями тощо. Реалізація даного принципу досягається режимом контролю виконання.

Принцип повноти інформації обумовлюється виділенням з масиву інформації, що надійшла до прокуратури, за ознаками її оптимальності та достатності для прогнозування напрямів діяльності прокуратури, прийняття управлінських рішень, аналітичних досліджень тощо.

Принцип достовірності інформації відображає не лише її об'єктивність, але й відповідність фактичній ситуації, що визначає стан законності та злочинності, а також рівень організації роботи прокуратури.

Важливим елементом інформаційного забезпечення в органах прокуратури є об'єкти збору й систематизації інформації. Основними із них вважаються такі:

-стан злочинності, структура й динаміка її розвитку;

-стан законності в економічній, соціальній й інших сферах життєдіяльності;

-дотримання прав і свобод людини, громадянина; -законність правових актів;

-дотримання законності при здійсненні оперативно-розшукової діяльності, дізнання й досудового слідства;

-дотримання законності при реєстрації та реагування на сигнали про вчинені злочини;

-виконання вимог Закону України «Про прокуратуру» та наказів Генерального прокурора в частині, що стосується функцій прокуратури з підтримання державного обвинувачення; представництва в суді інтересів громадянина, суспільства, держави; нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних справах та інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян;

-використання наказів, вказівок, рішень колегій, координаційних та інших нарад, завдань і доручень вищестоящих прокурорів;

-систематизація чинного законодавства.

З урахуванням внутрішніх потреб міських (районних) прокуратур прокурорами можуть бути визначені й інші напрями збору та обробки інформації.

Інформація, що надходить у прокуратуру, може бути умовно розділена на чотири групи.

Першу групу утворює первинна інформація, яка надходить з інших органів, уповноважених на її збір відповідно до вимог чинного законодавства. Наприклад, органів МВС України, які накопичують та опрацьовують інформацію про вчинені злочини, осіб, що їх вчинили, і систематично направляють її органам прокуратури всіх рівнів.

До другої групи належать листи, скарги та інші звернення, що направляються безпосередньо в прокуратуру громадянами і юридичними особами, народними депутатами України, депутатами місцевих рад.

Третю групу становлять відомості про порушення законів, прав і свобод громадян, інтересів держави, що містяться в повідомленнях засобів масової інформації.

Четверту групу складає інформація щодо порушень законів, отримана при здійснені наглядової та іншої діяльності прокуратури..

Після збору необхідної інформації проводиться її систематизація у спеціальних формах та справах (так званих нарядах) прокуратури.

Використання зібраної інформації здійснюється по різному: для підготовки управлінських заходів та їх документування; підготовки актів прокурорського реагування, направлення інформацій органам влади і місцевого самоврядування, для аналітичних досліджень тощо.