Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
5.78 Mб
Скачать

IV. Відповідальність

Начальник відділу охорони праці несе відповідальність:

За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю.

За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.

V. Начальник відділу охорони праці повинен знати

Закон України "Про охорону праці", розпорядження, накази, постанови, правила, стандарти, норми, положення, інструкції та інші документи з охорони праці і виробничої санітарії., виробничу і організаційну структуру підприємства, основні технологічні процеси та режими виробництва, устаткування підприємства і принципи його роботи, організацію роботи з охорони праці і виробничої санітарії, психофізіологічні вимоги до працівників, виходячи з категорії важкості робіт, обмеження застосування праці жінок, підлітків, робітників, переведених на легку працю, порядок і строки складання звітності про виконання заходів з охорони праці та виробничої санітарії, основи економіки, організації виробництва і управління, основи трудового законодавства.

VI. Кваліфікаційні вимоги

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи в галузі фінансової діяльності за професією: для магістра або спеціаліста - не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.

Інженер з охорони праці

1. Загальні положення

Інженер по охороні праці і техніці безпеки відноситься до категорії фахівців.

Інженер по охороні праці і техніці безпеки призначається на посаду і звільняється з посади в установленому чинним трудовим законодавством порядку наказом директора підприємства за поданням начальника.

 

 

2. Кваліфікаційні вимоги до інженера по охороні праці і техніці безпеки

1.

Освіта

вища професійна (технічна)

2.

Досвід роботи

без пред'явлення вимог до стажу роботи

3.

Знання

  • законодавчі і нормативні правові акти, методичні матеріали з питань охорони праці;

  • трудове законодавство;

  • виробничу й організаційну структуру організації;

  • систему стандартів безпеки праці;

  • особливості експлуатації устаткування;

  • методи вивчення умов праці на робочих місцях;

  • організацію роботи з охорони праці;

  • психофізіологічні вимоги до працівників, виходячи з категорії ваги робіт, обмеження застосування праці жінок, підлітків, робітників, переведених на легку працю;

  • правила і засоби контролю відповідності технічного стану устаткування вимогам безпечного ведення робіт;

  • порядок проведення розслідування нещасних випадків;

  • методи і форми пропаганди і доведення інформації з охорони праці;

  • порядок і терміни складання звітності про виконання заходів щодо охорони праці;

  • основи економіки, організації виробництва, праці і керування;

  • правила внутрішнього трудового розпорядку.

4.

Навички

роботи зі спеціальності

5.

Додаткові вимоги

---

Провідний інженер з охорони праці: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст). Стаж роботи за професією інженера з охорони праці I категорії - не менше 2 років.

Інженер з охорони праці I категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст); для магістра - без вимог до стажу роботи, спеціаліста - стаж роботи за професією інженера з охорони праці II категорії - не менше 2 років.

Інженер з охорони праці II категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст). Стаж роботи за професією інженера з охорони праці - не менше 1 року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]