Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7-60.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
565.76 Кб
Скачать

23. Альт джер інфляції. Інфляц та дефляц розрив.

Інфляція-процес знецінення грошей,котрий проявляється як стійке підвищення загального рівня цін у результаті перевантаження сфери обігу грошовою масою,незабезпеченою матеріальними цінностями. Джерела інфляції:*грошова емісія,незабезпечена товарною масою.*кредитна емісія.*криза валютно-фінансової системи.*зростання бюд деф та дер боргу.*мілітаризація економіки,оскільки вона є причиною:1збільшення видатків бюджету 2додаткового поглинання матеріальнх та трудових ресурсів,а отже вилучення їх із сфери вир-ва споживчих товарів 3збільшення споживчого попиту з боку зайнятих в оборонній промисловості. *аналогічний вплив незавершеного вир-ва. *державна монополія. *монополізм підприємств.*диспропорції у народному господарстві. *механізм оподаткування(при збільшенні податку на прибуток проявляється тенденція до зниження обсягів вир-ва) *інфляція цінової надбавки(підвищення цін з метою компенсувати майбутні збитки,можливі в результаті організаційної перебудови економіки).

Інфляційний розрив-це відхилення сукуп попиту від стану рівноваги в умовах повної зайнятості в бік збільшення при сталій пропозиції.

ON-рівноважний обсяг ВНП

KL-інфляційний розрив

Q -реальний ВВП

Інфляційний розрив утворюється, коли сукупний попит зростає на класичному відрізку кривої сукупної пропозиції Інфляційний розрив.

N* - лінія повної зайнятості; КL — інфляційний розрив.

Дефляційний розрив має місце, коли загальний рівень цін (Р) падає.

Дефляційний розрив - це відхилення сукупного попиту від стану рівноваги в умовах повної зайнятості в бік зменшення при сталій пропозиції 

N* - лінія повної зайнятості;

ОN - обсяг ВНП в умовах рівноваги;

МВ — дефляційний розрив.

Дефляційна політика направлена на стримування зростання споживання і створює сприятливі умови для заощадження і нагромадження.

Основною причиною інфляції є дефіцит державного бюджету.

23. Альтернативні джерела інфляції. Інфляційний та дефляційний розрив.

Інфляція-процес знецінення грошей,котрий проявляється як стійке підвищення загального рівня цін у результаті перевантаження сфери обігу грошовою масою,незабезпеченою матеріальними цінностями.

Джерела інфляції:

*грошова емісія, незабезпечена товарною масою;

*кредитна емісія;

*криза валютно-фінансової системи;

*зростання бюд деф та держ. боргу;

*мілітаризація економіки, оскільки вона є причиною:

1) збільшення видатків бюджету, 2) додаткового поглинання матеріальнх та трудових ресурсів => вилучення їх із сфери вир-ва споживчих товарів, 3) збільшення споживчого попиту з боку зайнятих в оборонній промисловості.

*аналогічний вплив незавершеного вир-ва;

*державна монополія;

*монополізм підприємств;

*диспропорції у народному господарстві;

*механізм оподаткування (при збільшенні податку на прибуток проявляється тенденція до зниження обсягів вир-ва);

*інфляція цінової надбавки (підвищення цін з метою компенсувати майбутні збитки, можливі в результаті організаційної перебудови економіки);

Інфляційний розрив - це відхилення сукупного попиту від стану рівноваги в умовах повної зайнятості в бік збільшення при сталій пропозиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]