Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gotovaya_fizika.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
4.81 Mб
Скачать
  1. Дати визначення питомої теплоємності речовини.

Пито́ма теплоє́мність (позначення - c) - характеристика речовини, яка вказує скільки теплоти необхідно щоб нагріти (або виділяється при охолодженні) 1 кг речовини на 1оC. Позначається здебільшого літерою c (для теплоємності тіла будь-якої маси зазвичай використовується велика літера C). Вимірюється в Дж/кг·К або Дж/кг·оC.

4. Електричного заряду - Кл (Кулон). ЕРС – В (Вольт).

5. Описати метод визначення концентрації сухих розчинних речовин рефрактометром.

Прилади:оптико-акустична установка, соки.

  • Ознайомитись із схемою, приладами та джерелами живлення, усвідомити їх призначення та режими роботи.

  • Заповнити вимірювальну кювету дистильованою водою і встановити її на джерело ультразвукових коливань.

  • Включити блок ультразвукових коливань на частоті_________.

  • Включити блок освітлення.

  • Спостерігаючи дифракційну картину за допомогою зорової труби зняти покази відхилення дифракційного максимуму Zm.

  • Заповнити кювету досліджуваним соком.

  • Повторити експеримент із соком.

  • 3а градуйованим графіком визначити концентрацію сухих речовин в досліджуваному соку.

  • Повторити експерименти із розбавленими дистильованою водою соками в пропорціях 1:2 та 1:3.

  • Білет

  1. Перше начало термодинаміки.

Зміна внутрішньої енергії може відбуватися за рахунок двох різних процесів: виконання над тілом роботи А та передачі йому деякої кількості теплоти Q.

Перший початок термодинаміки формулюється так: кількість теплоти, надана тілу, витрачається на збільшення його внутрішньої енергії та на виконання тілом роботи над зовнішніми тілами (зовнішнім середовищем): . Перший початок термодинаміки у диференціальній формі записується так: , де - елементарна кількість теплоти, dU- диференціал внутрішньої енергії, - елементарна робота. Не можливо побудувати машину, що діє періодично, яка виконувала б роботу без одержання енергії ззовні або виконувала б більшу роботу, ніж одержана ззовні енергія. Це є друге формулювання першого закону термодинаміки.

Створення або зникнення енергії є не можливим. Це є третє формулювання першого закону термодинаміки. Цим формулюванням фіксується взаємоперетворення видів енергії.

  1. Умови інтерференційних мінімумів.

Інтерференцією називають явище підсумовування хвиль, що надійшли у дану точку різними шляхами або від декількох когерентних джерел. .

Нехай від джерел S1 i S2 поширюються дві хвилі, які збігаються в точці А (рис. 6.36). d1 і d2 - довжина ходу першої і другої хвиль; Dd = d1 – d 2 - різниця ходу.

Якщо в різницю ходу Dd вкладається непарне число півхвиль, то хвилі прийдуть в точку А в протифазах і погасять одна одну - в точці А буде мінімум інтенсивності світла.

 - умова мінімуму.

  1. Дати визначення індукції магнітного поля.

Це кофіцієнт пропорційності, що враховує силові якості даного поля. Магнітна індукція — векторна фізична величина, яка характеризує величину і напрямок магнітного поля з урахуванням впливу середовища. Магні тна індукція пов'язана з напруженістю магнітного поля H : ,де μ— магнітна проникність. У системі СГС магнітна індукція поля вимірюється в гаусах (Гс), в системі СІ — в теслах (Тл).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]