Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
719.36 Кб
Скачать

Висновок

Місцем проходження практики був відділ стратегічного маркетингу на підприємстві ДАХК «Артем», яке працює в галузі розробки та виробництва військової та авіаційної техніки та озброєння. Основною метою діяльності підприємства є здійснення ринкових взаємовідносин і отримання прибутку на основі задоволення потреб громадян, колективних, державних і інших підприємств, установ і організацій в продукції, що виробляється, товарах, послугах, що надаються в сферах, що визначають предмет діяльності підприємства.

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» сьогодні є одним з провідних підприємств авіаційної промисловості держави, широко відоме в Україні та за її межами. До складу компанії входять 16 ВАТ, які мають необхідне сучасне високопродуктивне і точне обладнання для виконання усіх видів технологічних операцій з механічної обробки, виконанню електромонтажних та складських робіт та інше. Основними видами діяльності компанії є: БУДУВАННЯ ПОВIТРЯНИХ ТА КОСМIЧНИХ ЛIТАЛЬНИХ АПАРАТIВ, ВИРОБНИЦТВО ЗБРОЇ ТА БОЄПРИПАСIВ, а також виробництво медичної техніки, електроприладів та товарів промислового призначення. Останнім часом підприємства веде активну інноваційну діяльність.

Під час проходження практики на ДАХК «Артем» я отримала дуже цікавий та надзвичайно цінний досвід, мала можливість примінити на практиці знання, отримані під час навчання в університеті у реальних ринкових умовах.

Ознайомившись з загальними основами та напрямами діяльності підприємства, його організаційну структуру; дослідивши організацію та планування відділу, ознайомившись з бізнес – планами маркетингових досліджень та проаналізувавши економічні показники підприємства на основі вивчення документів звітності та розрахунку фінансових показників; застосовуючи знання та навики, отримані у процесі навчання, була зроблена спроба оцінити ефективність функціонування підприємства у 2008 - 2010 рр., визначити основні проблеми, існуючі в його діяльності, та запропонувати можливі шляхи їх вирішення. Особливу увагу при проходженні практики та написанні звіту було приділено вивченню маркетингової діяльності підприємства, напрямів стратегічного розвитку компанії.

Таким чином, можна сказати, що ДАХК «Артем» має достатньо сильні конкурентні позицiї на ринку, що обумовлено високою якiстю, надійністю, технічними характеристиками продукції та широким асортиментом, здатним задовольнити потреби споживачів - організацій, налагодженою системою збуту, висококваліфікованим персоналом. Також компанія має високу виробничу потужність, передові технології й устаткування, а самою головною перевагою є наявність власного конструкторського бюро, що робить діяльність компанії на крок вищою від конкурентів. ДАХК «Артем» є вiдомою торгівельною маркою, що веде ефективну діяльність у напрямі стратегічного розвитку, що в свою чергу забезпечує просування продукції компанії в умовах конкурентного ринку.

Отже, для досягнення своїх цілей ДАХК «Артем» переважно як прерогативу використовує технічну сторону своєї діяльності, веде успішну конкурентну боротьбу у своїй галузі та показує гарні результати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]