Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
719.36 Кб
Скачать

ПЛАН

Вступ

Розділ 1. Характеристика практичної роботи на ДАХК «Артем»………………5

Розділ 2.Техніко – економічна характеристика підприємства……………………7

Розділ 3. Характеристика маркетингової діяльності підприємства……………..27

Розділ 4. Дослідження діяльності відділу стратегічного маркетингу на ДАХК «Артем»……….….. ………………………………………………………..47

4.1. Функції та завдання відділу, пропозиції стратегічного розвитку підприємства………………………………………………………………………..47

4.2. Розробка стратегічної маркетингової програми для підприємства………...52

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

ВСТУП

Сьогодні ДАХК «Артем» є лідером в області виробництва авіаційних керованих ракет класу «повітря - повітря», автоматизованих комплексів «Гурт» для підготовки і технічного обслуговування авіаційних засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів і обладнання для авіаційних літальних апаратів. Крім того, компанія випускає побутову техніку, зварювальні напівавтомати, автотракторне електрообладнання, медичну техніку, засоби пересування та реабілітації для людей з обмеженими фізичними можливостями, сходові і вертикальні підйомники-платформи та інші товари. У компанії постійно йде розробка нової конкурентоздатної продукції.

ДАХК «Артем» - сучасне підприємство з багатотисячним трудовим колективом, до складу якого входять 16 відкритих акціонерних товариств, які мають повну економічну самостійність, дочірні підприємства і банк. Контрольний пакет акцій підприємства належить державі.

Метою даною роботи є дослідження та аналіз маркетингової діяльності ДАХК «Артем», передусім напрямку організації та планування маркетингу на підприємстві. Актуальність дослідження зумовлена, по-перше, важливістю маркетингу як теорії і практики підприємницької діяльності, застосування якого сприяє ефективному функціонуванню підприємства. По-друге, розвиток ринкових відносин в Україні висуває нові вимоги до системи управління підприємствами. Маркетингова діяльність розглядається як елемент діяльності підприємства, який існує окремо і є самостійним об'єктом управління.

Досягнення поставленої мети роботи обумовило постановку і вирішення таких завдань дослідження, які й визначають структуру роботи:

  • аналіз ринку та середовища підприємства;

  • характеристика маркетингової діяльності підприємства;

  • дослідження організації та планування маркетингу на підприємстві;

  • виявлення основних проблем та розробка рекомендацій стосовно вдосконалення маркетингової діяльності.

Таким чином, об‘єктом дослідження даної роботи виступає маркетингова діяльність підприємства ДАХК «Артем».

Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних проблем, пов’язаних із процесом організації та планування, а саме управлінням маркетингової діяльності на ДАХК «Артем».

Отже, управління маркетинговою діяльністю - це управлінська діяльність, яка включає аналіз, планування, реалізацію та контроль за проведенням заходів, спрямованих на формування та інтенсифікацію попиту на товари або послуги і збільшення прибутку [3, с. 5].

Управління маркетингом — найважливіша функціональна частина загальної системи управління підприємством, направлена на досягнення узгодженості внутрішніх можливостей підприємства з вимогами зовнішнього середовища для забезпечення прибутку.

  1. Характеристика практичної роботи на підприємстві

Практика студентів є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах і проводиться на оснащених відповідним чином сучасних підприємствах і в організаціях різних галузей господарства, так званих базах практики.

Отже, заключною ланкою практичної підготовки є переддипломна практика, яка проводиться перед виконанням кваліфікаційної роботи або дипломного проекту. Під час цієї практики поглиблюються та закріплюються

теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, дозбирується фактичний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи, дипломного проекту. Практика передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо - кваліфікаційного рівня магістр.

Метою практики є оволодіння студентом сучасними методами та формами організації в галузі їх майбутньої професії, формування на базі одержаних знань, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Отже, основна метою проходження практики на ДАХК «Артем» є - підготовка до самостійної роботи у сфері маркетингу та реклами на виробництві чи в організаціях, різноманітних установах, спрямуванням яких є маркетингова діяльність чи в бізнес - сфері, а також удосконалення навиків проведення маркетингових досліджень та моніторингу споживчого ринку згідно з поставленим завданням чи планом роботи.

Основним завданням практики є - практично закріпити отримані теоретичні знання на практичній діяльності підприємства.

На практиці були поставлені та виконані такі завдання:

  • завдання щодо видів, форм, тестів перевірки рівня знань, умінь, навичок, яких студенти мають досягти;

  • ознайомитись з виробничою діяльністю підприємства, роботою служби маркетингу, а саме відділу стратегічного маркетингу;

  • ознайомитись з процесами організації та планування маркетингової діяльності на підприємстві;

  • ознайомитись з методами управління маркетингом та навчитись визначати їх ефективність ;

  • ознайомитись з питаннями маркетингової діяльності з урахуванням специфіки підприємства;

  • навчитися аналізувати результати господарської діяльності підприємства, проводити польові та кабінетні дослідження;

  • навчитись оцінювати економічну ефективність діяльності підприємства в галузі, аналізувати статистичні звіти;

  • навчитися приймати вірні рішення.

Також під час проходження практики відповідно до бази практики на матеріалах, зібраних під час практики виконуються практичні індивідуальні завдання з вивчення дисциплін навчального плану. Отже, зібравши та проаналізувавши інформацію про діяльність підприємства були виконані наступні завдання:

  • з дисципліни «Рекламний креатив»;

  • з дисципліни «Бренд - менеджмент»;

  • з дисципліни «Медіапланування»;

  • з дисципліни «Психологія комунікацій».

Даний звіт був складений на основі даних зібраних на підприємстві, а також використовуючи матеріали із виконаних під час проходження практики завдань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]