Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
захаров гос.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
782.85 Кб
Скачать

3 Автоматичні вимикачі до 1000 в

Автоматичний вимикач призначений для нечастих вмикань, а також для захисту кабелів та кінцевих споживачів від перевантаження і короткого замикання. Автоматичний вимикач, що здійснює захист електричної мережі від коротких замикань, має електромагнітний розчеплювач. Коли струм стає більшим деякого значення, електромагніт притягує якір, долаючи протидію пружини, заскочка провертається на осі і вивільнює ричаг. Після цього під дією пружини ніж автоматичного вимикача відключається. Положення заскочки при відключеному апараті визначається упором.

Величина струму, при якому автомат відключається, залежить від натягу пружини із збільшенням натягу пружини збільшується величина струму відключення та навпаки.

Автоматичні вимикачі мають пристрій, який забезпечує автоматичне їх відключення в тому випадку коли за будь-яких причин його рукоятка утримується тривалий час в положенні "включено". Цей: пристрій називається механізмом вільного розчеплення автомата. Механізми вільного розчеплення автоматів виготовляють у вигляді системи ричагів, що ламаються. Для прискорення гасіння дуги, яка утворюється в момент відключення автоматичного вимикача (особливо при відключенні струмів короткого замикання), вони обладнуються решітками для гасіння дуги.

9 Розмічувальні роботи

Є декілька видів розмічувальних робіт : Підготовка поверхні до розмічування, підготовка деталей до розмічування, розмітка контурів плоских деталей.

Послідовність виконання розмітки:

  1. Вивчення креслень робочого проекту

  2. Дослідження місця де будуть виконуватися роботи, порівняння його з кресленням.

  3. Підготовка необхідних інструментів, приладів і матеріалів

  4. Визначення місць для установки елек. Обладнання. Розмітка місць для отворів, гнізд

  5. Визначення місць для закладних деталей, для закріплення електричного обладнання

  6. Розмітка трас електричного провода. Траси ел. Проводи по стінах розмічають строго вертикально, або горизонтально по перекриттях по найкоротших відстанях.

Розмітка може виконуватись крейдою, простим м’яким олівцем або кресляркою, лінії можуть наноситись з використанням розмічувального шнура натертого порошковою крейдою, вуглем чи синькою.