Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
захаров гос.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
782.85 Кб
Скачать

22. Стартерні схеми запалювання газорозрядних ламп. Типи стартерів. Призначення конденсаторів схемі запалювання

Схема пуску має забезп.

  1. Допустиме значення струму в робоч. Режимі

  2. Схема повинна забезп. Підготовку лампи до підключення.

  3. Схема запалювання ел. Лампи повинна забесп. значення напруги запалювання ( напруга запалювання більша, ніж напруга мережі).

  4. Дуговий розряд характериз. Низькими коеф. Потужності

Стартер – пристрій, який являє собою 2 електроди, які перемикаються біметалевою пластинкою. При досягненні t на електродах 900 K, білет. Пласт. Поверт. До вихідного стану і розривається електричне коло для струму. В результаті запаса енергії в дроселі забезпечується умпульс напруги, який накладається з напругою мережі. Напруга на лампі = напр. джерела світла і вона виявл. достатньою для запалювання. В роб. Режимі струм обмежується дроссором (його опором).

Підготовка лампи до роботи забезп. наявність стартера. Похідний імпульс напруги забезпечуєься дроссером. Ємність С4 – фільтр ефірних радіоперешкод, С2,С3 – фільтр для мережних радіоперешкод. С1 – ємність, що підвищує коеф. Потужності лампи у цілому.

32. Магістральні, радіальні та змішані схеми електропостачання. Дайте визначення та наведіть приклади

Магістральна схема – використовується при розміщенні споживачів в одному напрямку від підстанції. Однак вона менш надійна, ніж радіальна оскільки при пошкодженні 1-ї лінії втрачають живлення усі споживачі, які живляться від неї.

Радіальна схема – використовується при розміщення споживачів в різних напрямках від підстанції

43. Пробивні роботи і роботи по закріпленню опорних конструкцій до будівельних конструкцій

Пробивні роботи На цьому етапі виробляють пробивання борозенок під приховану електропроводку, гніздових (глухих) отворів для встановлення разветвітельних коробок (а при необхідності і сполучних), коробок під вимикачі і розетки, наскрізних отворів у стінах для прокладки проводів з кімнати в кімнату і наскрізних отворів в стелі для кріплення гаків для навішування світильників на стелю.

Кріпильні роботи Кріпильні роботи виконують декількома способами. Коли закріплення необхідно провести швидко, застосовують алебастрові розчини. Час схоплювання алебастрові розчину можна регулювати, додаючи у воду при його приготуванні сповільнювач або прискорювач схоплювання. Застосовують і цементні розчини - тоді час закріплення збільшується, так як схоплювання деяких марок цементу настає через 12 годин. У сирих і особливо сирих приміщеннях кріплення за допомогою цементного розчину дає найкращі результати. Кріплення приклеюванням. Кріплення елементів електричних мереж до будівельних основ клеями із полімерних матеріалів є перспективним способом в порівняні з іншими способами кріплення, так як дозволяє відмовитися від пробивних робіт, будівельно-монтажних пістолетв, щоб полегшити умови праці, зменшити вартість монтажу, Клейкий склад повинен задовольняти такі умови монтажу як надійність, швидкість і досконалість технології