Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка проніна плита.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
2.36 Mб
Скачать

2. Вступ

Одним із головних частин завдань, поставлено перед капітальним будівництвом , являється підвищення його рівня індустріальності і ступінь заводської готовності будівельних деталів і конструкцій. Вирішення даного завдання в значній мірі залежить від використання залізобетонних конструкцій.

В своїй практичній роботі технік-будівельник повинен орієнтуватись на сучасну особливість вітчизняної архітектури та будівництва.

В питаннях підвищення індустріальності будівництва залізобетонні конструкції займають особливе місце . Основними напрямами технічного прогресу в області використання залізобетону являються :

  • зниження маси елементів будівель і споруд;

  • подальший ріст використання попередньо-напружених і збірно-монолітних конструкцій;

  • підвищення міцності, якості і довговічності бетонних і залізобетонних конструкцій ;

  • вдосконалення технології виготовлення і використання залізобетону.

Мета курсового проекту – навчитися виконувати розрахунки залізобетонних конструкцій , виходячи з умови міцності і жорсткості.

3. Маркіровочний план (1:200)

4. Поперечний розріз 1-1 (1:200)

5. Обгрунтування прийнятих конструкцій

Основним з конструктивних елементів цивільних будівель являються фундаменти. Вони являються підземною конструкцією, яка сприймає всі навантаження від будівлі і передає їх на грунт. Для проектованої будівлі з неповним залізобетонним каркасом приймаємо фундаменти стаканного типу під колони марки Ф-1.

Стіни в будівлі діляться на зовнішні та внутрішні, несучі та не несучі. Не несучі можуть бути як зовнішні та і внутрішні стіни. Несучі стіни, перегородки зовнішні стіни, крім того можуть бути самонесучими, що опираються на фундаменті несуть навантаження тільки огорожами і опираються на кожному поверсі на інші елементи будівлі. Для даної будівлі приймаємо стіни зовнішні товщиною 510мм з прив’язкою 200мм в середину і 310мм назовні, виконанні з цегли.

Для влаштування каркасу із середини будівлі одно та багатоповерхових будівель приймають з/б колони . В залежності від поперечного перерізу колони бувають прямокутні, квадратні, таврові і двотаврові, їх розміри залежать від діючих навантажень. Для будівлі приймаємо колони квадратного перерізу виконані із з/б з прямокутними консолями і на один поверх. Для армування колон використовують зварний каркас із проектованим класом арматури .

Рігель приймаємо таврого перерізу з висотою 450 мм і шириною 400мм.

Перекриття представляє собою горизонтальні несучі конструкції, які опираються на несучі стіни, рігель і сприймають постійне і тимчасове навантаження. Одночасно перекриття зв’язує стіни і значно підвищує їх стійкість та просторову жорсткість будівлі в цілому. Для перекриття приймаємо плити з кругло пустотами товщиною 220мм і шириною 1,1.5, 1.8 м.