Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
захаров гос.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
782.85 Кб
Скачать

7. Перерахувати випадки використання керна, порядок роботи з ним та його заточування

Кернер - ручний слюсарний інструмент, який використовується для намітки точок або лунок на поверхню для подальшої обробки цієї поверхні. Процес намітки кернером носить назву накерніванія, а самі мітки (точки або лунки), отримані за допомогою кернера, називаються кернами. Кернер являє собою стрижень, зазвичай круглого перетину, за яким здійснюють удари молотком. Кернер може бути механічним. Механічний кернер обладнаний взводном-спусковим і пружинним механізмом. Крім того, останнім часом все більш популярним стає кернер з електроприводом.

Використання кернера дозволяє уникнути прослизання свердла за матеріалом і допомагає домогтися більшої точності розташування отворів.

Прийоми заточування кернера: розмістити кернер на бокову поверхню заточувального круга під невеликим кутом нахилу, і, витримуючи кут нахилу 60 градусів, легким натисканням рівномірно обертати креслярку пальцями правої руки

8. Прийоми правки кутового прямокутного та круглового профілю. Особливість правки такого металу

9 Розмічувальні роботи

Є декілька видів розмічувальних робіт : Підготовка поверхні до розмічування, підготовка деталей до розмічування, розмітка контурів плоских деталей.

Послідовність виконання розмітки:

  1. Вивчення креслень робочого проекту

  2. Дослідження місця де будуть виконуватися роботи, порівняння його з кресленням.

  3. Підготовка необхідних інструментів, приладів і матеріалів

  4. Визначення місць для установки елек. Обладнання. Розмітка місць для отворів, гнізд

  5. Визначення місць для закладних деталей, для закріплення електричного обладнання

  6. Розмітка трас електричного провода. Траси ел. Проводи по стінах розмічають строго вертикально, або горизонтально по перекриттях по найкоротших відстанях.

Розмітка може виконуватись крейдою, простим м’яким олівцем або кресляркою, лінії можуть наноситись з використанням розмічувального шнура натертого порошковою крейдою, вуглем чи синькою.

16. Привести схему ввімкнення лічильника са4у за допомогою трансформаторів струму в мережах 0,38 кВ

Фотографія СА4

Для обліку і контролю електричної енергії в мережах змінного струму використовують однофазні і трифазні лічильники. Бувають дво і триелементними, активними та реактивними.

Двоелементні лічильники використовують, як правило, в трипровідниї мережах, тому в їх маркуванні стоїть цифра 3. Триелементні лічильники можуть використовуватись, як в три провідних, так і в чотиропровідних мережах в маркуванні стоїть цифра 4. При маркуванні лічильників на першому місці стоїть буква С, що означає «счетчик», на другому місці А або Р – відповідно активної або реактивної енергії. На третьому місці цифра 3 або 4, на четвертому місці може стояти буква У, що означає універсальний, через риску пишуть И та цифри, що вказують на модифікацію. Лічильники можуть вмикатися в мережу безпосередньо, та за допомогою трансформаторів струму та напргу, букви І та Н вказують, відповідно, на сторону генератора або навантаження.