Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NAVChAL_NIJ_PIDRUChNIK_ITR.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Ситуаційні завдання Ситуація1 Приклад Коніка Мінолта Україна

Наприкінці 80-х років Minolta Co., Ltd - одна з найпотужніших корпорацій світового рівня - поставила собі за мету встановлення торгових та партнерських відносин з країнами Східної Європи, доручивши здійснення цієї задачі своїй дочірній компанії «Мінолта Австрія». Так в 1989р. було створено підприємство «Мінолта Трейдинг Україна» - перше в Україні спільне підприємство з участю іноземного капіталу. Офіційна реєстрація «Мінолта Україна» - підприємства з 100% іноземним капіталом, як дочірньої компанії «Minolta Austria GmbH», стала можливою лише після проголошення Незалежності України в 1991 році.

У січні 2003р. було вперше проголошено про всесвітнє злиття корпорацій Konica Corporation та Minolta Co. 5 серпня 2003 р. почала свою діяльність Konica Minolta Holdings. Inc., a 1 жовтня 2003 р. було створено нову корпоративну групу Konica Minolta Group, до складу якої увійшли шість торгівельних компаній та два виробничих об’єднання. Компанія «Мінолта Україна» офіційно змінила свою назву на “Коніка Мінолта Україна” 1 жовтня 2003 року, відповідно до загального плану європейської реорганізації Konica Minolta Holdings. Inc.

Діяльність компанії “Коніка Мінолта Україна” здійснюється у напрямках продажу та маркетингу багатофункціональної та факсимільної продукції, копіювальної техніки, принтерів, фототехніки, а також сервісу та підтримки цієї продукції в Україні.

Сьогодні у складі «Коніка Мінолта Україна» функціонують шість незалежних філій: Київська, Дніпропетровська, Донецька, Харківська, Одеська, Рівненська, та два сервісні центри у Миколаєві та Полтаві, які займаються як збутом техніки Minolta, так і її сервісним обслуговуванням. Кожна філія має власний сервісний центр, регіональну мережу ділерів, власний план обсягу продаж та бюджет. До «Штабу» компанії, окрім генерального директора, входять менеджери регіональних продаж, менеджери по роботі з партнерами - дилерами та дистрибуторами, контролінг, бухгалтерія, логістика, сервіс-менеджер, маркетинг та підтримка продаж.

Канали збуту компанії включають розвинену мережу дилерів (22 компанії, в тому числі 15 компаній – монобрендові, тобто займаються виключно технікою Коніка Мінолта). Розвинені компанії - такі, як Текс (Львів), Глорія (Київ), Дако (Сімферополь) Істра (Івано-Франківськ) мають власні дилерські мережі в регіонах.

Сьогодні з компанією Коніка Мінолта Україна працюють такі потужні дистрибуторські компанії, як „Квазар-Мікро” (Київ), „Алгрі” (Одеса), МКС (Харків) та Прексім-Д (Одеса), які мають розгалужені дилерські та роздрібні мережі. За допомогою дистрибуторських компаній в 2003 році було продано на 77% більше лазерних принтерів в сегменті low-end, а також на 29% більше копіювальних апаратів.

Сервісне обслуговування здійснюється компанією як через власні філіали, так і через сервісні служби дилерських компаній, таким чином всі області України рівномірно охоплені сервісом. Сервісні інженери проходять серйозну підготовку – навчання і тренінги проводяться компанією на регулярній основі; на сьогоднішній день в Україні працює близько 150 сертифікованих сервісних інженерів. На сайті компанії працює Гаряча лінія – на всі питання клієнтів з приводу проблем відповідають продукт-спеціалісти Коніка Мінолта.

Оборот компанії в 2003 році склав 6 млн. євро.

У квітні 2006 р. на посаду генерального директора ДП «Коніка Мінолта Україна» було призначено Совенка Володимира Володимировича.

Компанія «Коніка Мінолта Україна» має репутацію надійного партнера по бізнесу, і компанії, яка дуже уважно ставиться до бажань та вимог своїх клієнтів.

Завдання:

  1. В чому полягає основне завдання функціонування «Коніка Мінолта Україна»?

  2. Чому компанія «Коніка Мінолта Україна» вдалася до послуг дилерів та дистиб’юторів?

  3. Які ще види посередників (окрім названих) притаманні такому виду діяльності?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]