Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 3 Общак.doc
Скачиваний:
140
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
21.6 Mб
Скачать

3.3 Порядок збирання гранатомету після неповного розбирання:

Приєднати ствол до ствольної коробки, для чого вставити ствол в отвір патрубка ствольної коробки таким чином, щоб сполучити риски на стволі та патрубку, потім вставити з правого боку ствольної коробки замикач та закріпити його засувкою(чекою).

Приєднати ствольну коробку до станку, для чого ввести цапфи верхньої люльки станку у цапфові гнізда ствольної коробки, нахиливши її на 15 – 20°, після чого відтягнути фіксатор вправо та опустити задню частину ствольної коробки до відмови вниз (до сполучення серги ствольної коробки з вушком станку), а потім відпустити фіксатор.

Приєднати ударно-спусковий механізм до ствольної коробки, для чого перевірити, чи повернутий лоток до відмови вперед і чи поставлений ударник на шептало (для встановлення ударника на шептало вручну необхідно уперти приплив ударника у твердий предмет і, натискаючи на спрямовуючу, подати ударник уперед), потім ввести виступи ударника та спрямовуючої у вирізи та пази на лівій стінці ствольної коробки, після чого сполучити напівкруглий виріз спрямовуючої з головкою осі приймача та повернути назад (опустити) лоток приймача.

Приєднати спускову планку до ствольної коробки, для чого помістити передній кінець спускової планки у виріз на лівій стінці ствольної коробки, а потім сполучити отвір у планці із шипом ствольної коробки та просунути планку вперед.

Приєднати зворотні пружини до затвора та затвор до ствольної коробки, для чого вставити зворотні пружини у затвор, після чого встановити затвор у ствольну коробку, потім опустити досилач до упору та просунути затвор вперед до повного заходу зворотних пружин у ствольну коробку.

Приєднати кришку ствольної коробки з механізмом перезарядження до ствольної коробки, для чого вставити упори кришки у виїмки на основах цапфових гнізд ствольної коробки та опустити задню частину кришки на ствольну коробку.

Приєднати замикач затильника до ствольної коробки, для чого вставити замикач в отвір ствольної коробки, після чого просунути його до відмови ліворуч таким чином, щоб виступ на замикачі увійшов у виріз на лівій стінці ствольної коробки, а потім повернути ручку замикача затильника нагору.

Закрити затильник, для чого повернути ліву рукоятку гранатомета до відмови вперед (закрити затильник) і повернути ручку замикача затильника вниз проти ходу годинникової стрілки приблизно на 180° до фіксованого положення, після чого відтягнути ліву рукоятку гранатомета та перевести її в бойове (горизонтальне) положення.

Приєднати приймач до ствольної коробки, для чого повернути лоток з віссю приймача приблизно на 45°, потім надіти вушка приймача на вісь та опустити лоток і закрити приймач.

Перевірку роботи частин та механізмів здійснювати відповідно п 2.2.

Заняття №7 Протитанковий комплекс 9к115 “Метис ”.

1. Призначення, ттх та організаційно-штатна належність комплексу.

Носимий протитанковий комплекс 9К115 “Мєтіс ” знаходиться на озброєнні механізованих та аеромобільних підрозділів. Призначений для знищення сучасних броньованих об’єктів , вогневих пунктів та інших мало розмірних цілей а також може бути використований спеціальними підрозділами при ведення бою в умовах міста і боротьби з терористами.

Мал. 1 В’юк №2 Мал. 2 Комплекс 9К115 (в’юк №1)

ПТК дозволяє здійснювати пуски снаряда з підготовлених та непідготовлених вогневих позицій з положення „Лежачі ” , з окопу - „Стоячі ” , з плеча – „З коліна ”. Обслуга - 2 чоловіка.

ПТК переносять у в’юках (командир - в’юк №1 , оператор - в’юк №2):

- в’юк № 1 : - пусковий пристрій 9П151,

- транспортно-пусковий контейнер зі снарядом 9М115,

- в’юк № 2 : 3 транспортно-пускових контейнера зі снарядами 9М115.

Для проведення технічного обслуговування та поточного ремонту пускового пристрою 9П151 використовується контрольно-перевірочна апаратура 9В569, а також прибори та обладнання контрольно-перевірочної машини 9В871-2. Для тренування операторів комплексу 9К115 використовується тренажер 9Ф640.

Тактико-технічні характеристики

Стрільба з комплексу ведеться на відстанях от 70 до 1000м при умові візуальної видимо­сті цілі, в том числі і ніччю по освітленим ці­лям.

Бойова скорострільність комплексу до 4 пострілів у хвилину. Маса пускового пристрою 9П151, кг 10

Маса транспортно-пускового контейнеру зі снарядом 9М115, кг 6,3

Маса снаряда……………………………………………………………4,8

Маса в’юку № 1, кг 16,5

Маса в’юку № 2, кг 19,4

Броньопробиваємість, мм 550

Скорострільність , постр./хв. 3-4

Дальність стрільби, мінімальна, м. 40

Дальність стрільби, максимальна, м. 1000

Початкова швидкість, максимальна, м/с. 180

Калібр снаряда, мм 93

Кути наведення: по горизонту/ вертикалі, градусів…………….….. 30 / 5

Збільшення прицілу…………………………………………………… Х6

Поле зору візирного каналу, градусів………………………………….6

Час польоту снаряда на максимальну відстань, сек.……………… 5,6

Габарити снаряду: довжина/ ширина/ висота, мм………………. 748/138/145

Калібр контейнера, мм………………………………………………..93

У склад комплексу входить : - управляємий реактивний снаряд М115;

- пусковий пристрій 9П151;

- контрольно-перевірочні машини 9В569, 9В871-2;

- тренажер 9Ф640.