Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 3 Общак.doc
Скачиваний:
140
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
21.6 Mб
Скачать

2. Призначення і будова кришки ствольної коробки.

Кришка ствольної коробки (мал. 27) захищає від забруднення ствольну коробку та розміщені в ній частини та механізми гранатомета, а також служить для розміщення в ній механізму перезарядження.

Мал. 27. Кришка ствольної коробки з механізмом перезарядження:

а – у зібраному вигляді; б – у розібраному вигляді, 1 - спрямовуючі;

2 - обойма, 3 - ролик, 4 - трос; 5 - упори; 6 - рукоятка; 7 - фіксатор обойми

Кришка ствольної коробки із внутрішньої сторони має спрямовуючі для переміщення обойми та виїмку для фіксатора обойми, а на зовнішній – таблицю стрільби. Попереду у ствольної коробки є два упори для кріплення її на ствольній коробці. На задній стінці кришки мається два отвори для троса.

Механізм перезарядження служить для відведення затвору у заднє положення при заряджанні та перезаряджанні гранатомета. Він складається з обойми, троса та рукоятки.

На обоймі є зачіп для відведення затвора назад, ролик і фіксатор для утримання обойми в передньому положенні під час стрільби.

3. Призначення і будова приймача.

Приймач (мал. 25) служить для направлення та переміщення стрічки з пострілами під час стрільбі та для відбитті гільзи. Він складається з основи приймача, механізму подачі стрічки та механізму відбиття гільзи.

а

б

Мал. 25. Приймач:

а – у зібраному вигляді; б – у розібраному вигляді; 1 – основа приймача; 2 – провушина; 3 – фіксатор приймача; 4 – упор; 5 – засувка приймача; 6 – щиток; 7 – фіксуючі пальці; 8 – цапфа для важеля подачі; 9 – цапфа дня механізму відбивання гільзи; 10 – важіль подачі; 11 – подавач, 12 – вісь подавача; 13 – пружини подавача; 14 – штир; 15 – ролик; 16 – фіксатор важеля подачі; 17 – корпус механізму відбиття гільзи;

18 – відбивач; 19 – вісь відбивача.

Основа приймача має: у передній частині – провушину для осі приймача, фіксатори приймача для утримання його у відкритому положенні та упор, який забезпечує при закритому приймачі таку відстань між клинами зйомника та лотком, при якій виключається можливість попадання ланки стрічки під клини зйомника; у середній частині – дві засувки приймача для запирання його на ствольній коробці та щиток для направлення стрічки, що виходить із приймача; позаду на правій стінці – отвори для виступу та засувки фіксатора важеля подачі; на внутрішній верхній стінці – два фіксуючих пальці з пружинами для утримання стрічки з пострілами в приймачі, цапфи для важеля подачі та механізму відбиття гільзи.

Механізм подачі стрічки складається з важеля подачі, подавача з віссю, пружинами та штирем, ролика та пружинного фіксатора важеля подачі, який при закритому приймачі надійно утримує ролик у криволінійному пазу на верхній площині затвора.

Механізм відбивання гільзи складається з корпуса, відбивача та фіксатора, який при приєднанні механізму відбиття гільзи западає в отвір на цапфі.