Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс 7 семестр.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
416.26 Кб
Скачать

Камеральна обробка матеріалів трасування:

1. обчислюють координати всіх точок зламу прямих на трасі;

2. складають план траси в масштабі 1:10000 (в гірській місцевості - 1:5000 або 1:2000);

3. складають відповідність прямих та кривих;

4. складають поздовжній профіль траси (переважно горизонтальний масштаб - 1:10000 або 1:5000). Складання починають з нанесення пікетів, плюсових точок та віддалі між ними. Висоти точок землі заокруглюють до сантиметра. На прямих ділянках виписують довжину та румб лінії, на кривих - пікетах початку та кінця, а також основні елементи. На профіль наносять проектні висоти (заокруглюють до сантиметра). За проектними висотами проводять проектну (червону) лінію і обчислюють робочі висоти траси (різниця між висотами проектними і місцевості на пікетах та плюсових точках). Робочі висоти показують висоту насипу та глибину виїмки. Точки перетину в профілі лінії місцевості з червоною лінією звуться точками нульових робіт.

  1. складають поперечні профілі (в одному масштабі - горизонтальний та вертикальний), на які наносять проектні лінії;

  2. складають, користуючись поперечними та поздовжніми профілями, картограму земляних робіт і обчислюють в кубічних метрах земляну масу, яку треба вийняти або насипати на ділянку між двома поперечниками.

За даними проектного плану та поздовжнього профілю в натурі ведеться будівництво дороги (висоти проектних точок в натурі визначають за допомогою нівеліра).

Проектування на території саду. Проектом внутрігосподарського землеустрою вже визначено розташування основних елементів проектування території фруктового саду - межі території, квартали, лісосмуги, підсобні виробничі центри, джерела водопостачання та зрошення території. Робоче проектування складається з проектування рядів дерев та ліній. Ряди дерев проектуються з розрахунку паралельності крайнього раду сторони кварталу. Плодові дерева розташовують по вершинах прямокутника, квадрата або в шахматному порядку.

Таке розташування рядів забезпечує можливість ведення механізованих або кінних робіт для обробітку міжрядь. Найкращий метод – квадратний, доцільний на крутих схилах та в садах невеликої площі. Ширина міжряддя - 2-2,5 м. На місцевості зі схилами ряди дерев проектують впоперек схилу - вздовж горизонталей (рис.З).

На рівнинній місцевості з помірними кліматичними умовами ряди дерев треба розташовувати па напрямку північ - південь.

Для захисту від ерозії на крутих схилах проектують смуги чагарників, які розташовують впоперек схилу на віддалі 50-100 м, замість деяких рядів плодових дерев (ширина смуги 2-3 м).

Література

1.Землеустроительное проектирование, Под ред. С.Л. Удачина М., Издательство сельхозлитературы, 1962.

2. Землеустроительное проектирование. Под ред. Μ.Λ. Гендельмана М., Агропромиздат, 1986.

3.Бурихин H.H., Цфасман Я.М., Козлов В.Г. Землеустроительное проектирование, М., Агропромиздат. 1986.

  1. Пальчиков Ф.И. Практикум по землеустроительному проектированию, М., Агропромиздат. 1988.

  2. Землеустроительство колхозов и совхозов. Под ред. Г.И. Горохова, Урожай, 1985.

  1. Земельна реформа на Україні. Збірник законодавчих та урядових актів, 1991.

  2. Справочник по землеустройству, К., Урожай, 1989.

  3. Лебедь М.Д. Сівозміни при інтенсивному землеробстві, К., Урожай, 1992.

9. Технічні вказівки по складанню проектів встановлення меж сільських населених пунктів, К., Українська академія аграрних наук, 1991.

10. Вказівки по складанню проектів формування території і встановлення меж сільських та селищних Рад народних депутатів, К., Українська академія аграрних наук, 1991.

11. Рекомендації по складанню проектів роздержавлення і приватизації земель сільськогосподарських підприємств і організацій, К., Українська академія аграрних наук, 1992.

26

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]