Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс 7 семестр.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
416.26 Кб
Скачать

8. Система природо охоронних заходів.

а) агротехнічні протиерозійні заходи (відповідно з рекомендаціями науково - дослідних організацій розроблена система агротехнічних заходів-обробітку ріллі та сівби). В таблицях наведено заходи та площі, а також потреба в с/г машинах для їх виконання;

б) захисні лісонасадження. Стокорегулюючі лісосмуги; насадження на ярах та інших низькопродуктивних угіддях; породи в лісонасадженнях;

в) протиерозійні гідротехнічні заходи. Вони призначені для перерозподілу поверхневого стоку; в таблиці наведено дані - назви споруд, одиниця виміру, кількість. Детальніший підрахунок обсягів робіт ведеться під час розробки проектів після виконання інженерних вишукувань;

г) вплив протиерозійних заходів на поверхневий стік (стік поверхневих вод залежить від заліснення території, агротехнічних заходів, затримки вод гідротехнічними спорудами);

д) відтворення родючості ґрунту (боротьба з витратами гумусу - багаторічні трави та внесення органічних добрив; в таблиці подано баланс гумусу: для кожної сівозміни - площа, витрати гумусу (мінералізація, змив), накопичення гумусу, баланс гумусу; щорічна потреба господарства в органічних добривах; в таблиці подано внесення органічних добрив для кожної сівозміни в розрізі культур;

є) попередження забруднення ґрунтів, поверхневих та підземних вод (заходи по запобіганню ґрунтів продуктами хімічних засобів; чергування с/г культур та технологія їх вирощування; внесення пестицидів за нормою);

ж) обмеження господарської діяльності (оранка на схилах більше 1°; обмеження та розміщення ерозійно-небезпечних культур на ділянках зі схилами більше 3°; заборона розорювати природні кормові угіддя на тальвегах і використування отрутохімікатів на заплавах та інші заходи).

9. Соціально-економічні питання організації території (розробка проектів утворення стійких агроландшафтів, заходи з підвищення родючості ґрунтів; природоохоронні та санітарні заходи - боротьба з ерозією ґрунтів; захисні лісонасадження; охорона водних джерел, які створюють сприятливу екологічну обстановку на території господарства).

10. План здійснення проекту. Термін перенесення проекту на натуру та посадки полезахисних насаджень; в таблиці додатку 8 - об'єми запроваджених заходів та їх виконання.

11. Техніка безпеки. Небезпечні виробничі фактори на окремих операціях технологічного процесу: під час обробітку полів з ухилами, збирання врожаю тощо.

12. Економічна ефективність проекту. Вартість валової продукції рослинництва - загальна за проектом та на 1 га. ріллі, сіножаті, пасовищ, багаторічних насаджень; строк окупності капіталовкладень.

Складений проект підписують виконавці - землевпорядники, економісти, ґрунтознавці, агролісомеліоратори, а також головний інженер проекту. На титульному аркуші повинні бути підписи: керівників проектного інституту, начальника відділу і головного інженера проекту.

Додатки до пояснювальної записки

Вони складаються з таблиць:

1. завдання на проектування (за підписом замовника);

  1. склад земельних угідь;

  2. технологічна та грунтово-агрохімічна характеристика полів сівозмін;

  1. розміщення та структура посівних площ (в цілому по господарству та по сівозмінах);

  1. врожайність с/г культур (планова - по господарству та сівозмінах);

  2. посівні площі, урожайність та валовий збір по культурах (на вихідний рік та за проектом);

  1. потреба і забезпечення тваринництва кормами (для окремих видів тварин);

  2. план здійснення проекту (види робіт, об'єми і строки виконання, вартість);

  3. план переходу до прийнятих сівозмін (на весь період);

10. розрахункові матеріали - обґрунтування варіантів економічної ефективності проектних заходів, фінансові розрахунки, матеріали з контролю робіт - прикладаються лише до архівного екземпляра.

Графічні матеріали

Головне креслення - це генеральний план організації (впорядкування) території. Воно виконується в масштабі 1:25000, 1:5000 - залежно від площі території господарства.

Креслення оформлюють фарбами, з умовними позначеннями для планів землеустрою, що є точними копіями планів зйомки, з нанесеним рельєфом (горизонталями), контурами ситуації за елементами організації території (населених пунктів, доріг, меж виробничих підрозділів, полів сівозміни, ґрунтових ділянок, водних джерел, елементів інженерної інфраструктури, гідротехнічних споруд, багаторічних насаджень, захисних лісосмуг та інших об'єктів).

Па плані теж вміщують:

1. таблицю «Склад земельних угідь»;

2. таблицю «Оцінка технологічних умов та економічної родючості ріллі» - на кожному полі сівозміни та окремій ділянці;

3. опис суміжних землекористувань;

4. таблицю умовних позначень;

Примітка. На складених планах та в експлікаціях визначена територія основного землекористування (на якій проведені роботи внутрігосподарського землеустрою), а також інших землекористувань, які розташовані на території земель сільської ради.

Згідно з земельним Кодексом України (виданим в грудні 1990 року) складений проект внутрігосподарського землеустрою погоджується з землекористувачем-замовником роботи, розглядається органами місцевої влади (сільськими та районними радами народних депутатів), на території яких розташоване землекористування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]