Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
400кг.doc
Скачиваний:
234
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
307.2 Кб
Скачать

15

Національний університет біоресурсів і природокористування України

Кафедра годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного

Курсова робота

Тема “Годівля дійних корів”

Виконала: студентка 2 курсу 1 групи

факультету ветеринарної медицини

Київ 2010

Зміст

РОЗДІЛ 1 ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ РОЛЬ НОРМОВАНОЇ ГОДІВЛІ ДІЙНИХ КОРІВ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ НАЛЕЖНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ 4

1.1. Потреба в поживних речовинах і норми годівлі корів 4

1.2. Типи годівлі корів 6

1.3. Годівля корів протягом лактації 11

РОЗДІЛ 2 ОПТИМІЗАЦІЯ УМОВ ГОДІВЛІ ДІЙНИХ КОРІВ І ВИЗНАЧЕННЯ ЇХ РІЧНОЇ ПОТРЕБИ В КОРМАХ, КОРМОВИХ ДОБАВКАХ ТА ВІТАМІННИХ ПРЕПАРАТАХ. 15

2.1. Індивідуальне завдання № 15 15

2.2. Виконання завдання 15

РОЗДІЛ 3 ХАРАКТЕРИСТИКА КОРМІВ, ТЕХНОЛОГІЯ ЗАГОТІВЛІ ТА СПОСОБИ ЇХ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ У ГОДІВЛІ ДІЙНИХ КОРІВ. 26

3.1. Корми 26

3.2. Технологія заготівлі кормів 30

3.3. Вимоги до кормів і оцінка їх якості 32

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 37

Вступ

Молоко – біологічно активна рідина, секрет молочної залози ссавців. Воно забезпечує молодий підростаючий організм всіма необхідними поживними, мінеральними і біологічно активними речовинами і є одним з основних продуктів харчування людини та сировиною для виробництва різних молочних продуктів.

На виробництво молока, порівняно з іншими видами тваринницької продукції, витрачається значно менше кормів. Тому воно відноситься до самих дешевих тваринницьких продуктів. Так, при виробництві 1 кг яловичини витрачається кормів у 5,5 разів більше, свинини – у 2,5 разів, м’яса курей – у 1,9 рази.

За останні 10 років поголів’я корів у колективних господарствах скоротилось на 40%, одночасно на 35% зменшилась їх продуктивність. У приватних господарствах, навпаки, приріст поголів’я корів щорічно склав біля 5%.

Збільшення виробництва молока і молочних продуктів – одне з важливих завдань АПК України. Задовольнити потребу населення в молоці і молочних продуктах можна шляхом переведення галузі молочного скотарства на нові методи господарювання, впровадження господарського розрахунку, колективного підряду, розвитку фермерських господарств, приватних підприємств у поєднанні з інтенсивними технологіями.

Тому в даний час наукові розробки і економічні заходи спрямовуються на збільшення виробництва молока. Цьому сприяють і природньо-кліматичні умови України, а також вступ у найближчі роки до світової організації торгівлі.

Очікуване збільшення виробництво молока і молочних продуктів планується одержати не скільки за рахунок розширення поголів’я корів, скільки шляхом підвищення селекційного потенціалу та забезпечення відповідного рівня та якості годівлі.

Розділ 1 огляд літератури роль нормованої годівлі дійних корів у забезпеченні належної продуктивності

Для значного підвищення продуктивності молочної худоби важливою є організація достатньої й повноцінної годівлі. Збалансовані за всіма поживними речовинами і енергією раціони підвищують продуктивність тварин на 25-30%, знижують витрати кормів на 30-35%, а собівартість виробництва продукції – на 20%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]