Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TEMA_2-lk-ek.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
218.11 Кб
Скачать

2.6.3 . Наявність Інтернет-сайта: пряма реклама, імідж, інформація

Наявність сайтів в Інтернеті забезпечує віртуальну "присутність" для фірми та її пропозицій. Розрізняють три типи сайтів, присутніх в Інтернеті: пряма реклама, іміджеві та інформаційні.

Пряма реклама є окремими електронними сторінками, не пов'язаними гіпермедійними посиланнями. Вони подібні до тих, що з'являються в газетах і журналах, однак у прямої реклами в Інтернеті явно менше досвіду, ніж у її друкованих двійників. Очікувана еволюція в цій категорії пов'язана із підключенням гіпермедіа, особливо так як у Web-браузерів, подібних до Netscape, що поєднують аудіо та відео за допомогою мультимедійної мови Java Іміджеві сайти, присутні в Інтернеті, приваблюють споживачів скоріше емоційно, ніж раціонально. Всяка інформація щодо товару подається у контексті його споживання або значення для споживача

Інформаційні сайти подають докладну, практичну інформацію стосовно фірм і/або їх пропозицій. Інформаційні сайти в Інтернеті можуть існувати в нових чи традиційних формах, вони добре пристосовані для подання високозмістовної інформації. Прийняття рішень полегшується зручною навігацією.

Метою таких сайтів є встановлення зв'язків із споживачами ще перед тим, як у них з'явиться потреба придбати товар чи послугу. Як приклади можна навести American Airlines, Andersen Consulting, Apple Computer, Burlington Coat Factory, Club Med, FedEx, Fidelity Investments, Forrester Research, Lotus, MathSoft, HeadsTogether/Bookworm, Network Wizards та Volvo. Можливості Інтернет-сайтів допомагають вплинути на мотивацію споживачів передачею інформаційних та образних повідомлень. Через те, що вхідний бар'єр досить низький, невеликі фірми можуть розгорнути свої сайти в Інтернеті так само успішно (а в деяких випадках ще краще), як великі фірми. Інтернет-сайти можливо репрезентують майбутнє реклами та маркетингового спілкування на Web.

2.6.4Ю Вміст: платний, замовлений та пошукові бази даних

На сайтах із платним вмістом провайдер надає та/або оплачує вміст, який споживач оплачує при доступі. Очікується, що сайти із платним вмістом можуть поширюватися в міру того, як з'являтимуться механізми захисту платежів. На сьогодні однак ця модель має лише обмежений успіх, можливо, через те, що споживачі неохоче платять за вміст сайта, котрий подається таким чином. Останньою тенденцією є продаж інформації, як у Newshare, та орієнтоване на споживача ціноутворення, як у NewsPage, де відвідувачі мають можливість безкоштовного доступу до короткого змісту новин, але сплачують невелику плату за повний текст друкованого повідомлення. Іншими прикладами є Dow Vision, Washington Weekly та QuoteCom.

Сайти із замовленим вмістом продають рекламний простір, щоб зменшити або ліквідувати потребу для відвідувачів сплачувати витрати. Тут, як і в журналах звичайного світу, реклама з'являється від різних джерел і з гарантією розміщується. Останньою тенденцією є напрямок замовленого "розважального" вмісту (зокрем The World Wide Web Dating Game) та замовленого агентами пошуку (дивись нижче). Типовим прикладом сайта із замовленим вмістом є Mother Jones, PowerPC News, Triangle On-line, та Washingtonian On-line. Деякі сайти із замовленим вмістом поєднують елементи моделі присутності в Інтернеті з універсальним магазином. Приклади таких гібридів - GNN, MecklerWeb та Pathfinder. Структуру поточних розцінок на рекламу й іншу інформацію щодо сайтів із замовленим вмістом можна отримати від агентства Interactive Publishing Alert.

У третьому типі моделі вмісту продавці або рекламодавці платять провайдеру за розміщення інформації в упорядкованому списку пошукової бази даних. Одиницею аналізу є персона, послуга або інформаційний ресурс того ж типу. В цьому відмінність від моделі з платним вмістом. Окремі приклади таких сайтів: Catalogue Mart Home Page, Single-Search та the Virtual Headbook.

Скористаємось сайтами різного вмісту як моделями, близькими до традиційних інформаційних засобів. Нині там або взагалі немає замовленого вмісту, або є щонайбільше маленькі (платні) пропозиції споживачам використати їх вміст. Деякі фірми, зокрема Wired and Time/Warner, пропонують нові канали для поширення. Фірми, які застосовують ці моделі, отримують можливість досягти бажаної для рекламодавця аудиторії. Крім того, такі сайти можуть забезпечувати виразний показ того, що може бути втрачене у неструктурованій метушні, типовій для сучасної Світової мережі. Насамкінець, вміст сайтів може демонструвати нововведення, які ефективно відрізняють їх від "земних" аналогів і можуть, теоретично, легко впроваджуватися.

Вимоги до вмісту сайтів викликані усвідомленням необхідності полегшення реалізації. Близька схожість із традиційними засобами інформації відображає подолання суттєвих бар'єрів для вмісту сайтів. Як успішно виміряти та оптимізувати реакцію споживачів на рекламу в сайтах замовленого вмісту, досі повністю невідомо, але такі дослідження ведуться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]