Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ завдання.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
488.45 Кб
Скачать

Завдання 3

Банк "Альфа”" 10.03.201__ р. видав ВАТ „Холодмаш” кредит на суму 15000 грн. строком на 3 місяці під 15% річних. При видачі кредиту банк утримав комісію на суму 300 грн. Нарахування процентів та їх сплата проводяться щомісячно. Нарахування процентів та амортизація дисконту здійснюється за методом "факт/360". Амортизацію дисконту здійснюють щомісячно. Основна сума боргу за кредитом погашається по закінченню строку дії договору. Надайте бухгалтерські проведення за змістом операцій банку.

Завдання 4.

Банк "Промінвест" фізичній особі — громадянину Іванову І.І. 1.07.201___ р. видав кредит на суму 8000 грн. строком на 3 місяці під 18 % річних, Згідно з договором, оплата процентів повинна проводитися щомісячно. При нарахуванні та сплаті процентів використовують метод "30/360". 2.08.201___ р. банк визнав нараховані проценти простроченими. Розрахуйте величину резерву під прострочені нараховані доходи за наданим кредитом. Складіть бухгалтерські проведення за змістом операцій банку.

Завдання 5.

Банк "Експрес" станом на 31.07.201__ р. сформував кредитний портфель таким чином:

"стандартні кредити" — 230 000 грн.;

під контролем — 175000 грн;

"субстандартні" — 325 000 грн.;

"сумнівні" — 40 000 грн., "безнадійні" — 11 800 грн.

Яка. сума грошових коштів повинна бути акумульована у резерв під стандартну та нестандартну заборгованість за кредитними операціями? Складіть бухгалтерські проведення.

Завдання 6.

1. Погодьте визначення з терміном, проставляючи біля них відповідні літери.

Терміни

  1. Довгостроковий кредит.

  2. Ефективна ставка відсотка.

  3. Зобов'язання з кредитування.

  4. Короткостроковий кредит.

  5. Кредитна лінія.

  6. Кредитоспроможність.

  7. Овердрафт.

  8. Прострочена заборгованість.

  9. Сумнівна заборгованість.

10.Факторинг.

Визначення

А. Заборгованість, за якою в банку є сумнів щодо її погашення.

Б. Зобов'язання банку надати клієнту кредит на певних умовах.

В. Наданий або отриманий кредит на строк більше ніж один рік.

Г. Наданий або отриманий кредит на строк, що не перевищує один рік.

Д. Заборгованість, яка не погашена в строк, установлений договором.

Е. Форма короткострокового кредиту, що надається банком надійному клієнту понад його залишок на поточному рахунку в цьому банку в ме­жах заздалегідь обумовленої суми.

Є. Згода банку-кредитора надати кредит у розмірах, які не перевищують заздалегідь обумовлені розміри за певний відрізок часу без проведення додаткових спеціальних переговорів.

Ж. Наявність у позичальника (контрагента банку) передумов для отриман­ня кредиту та його здатність повернути кредит і проценти за ним у пов­ному обсязі та в обумовлені договором строки.

3. Операція з переуступки першим кредитором права вимоги боргу третьої особи другому кредитору з попередньою або наступною компенсацією вартості такого боргу першому кредитору.

І. Ставка, яка точно дисконтує очікуваний потік майбутніх грошових пла­тежів або надходжень упродовж очікуваного терміну дії фінансового ін­струменту до чистої балансової вартості (амортизованої собівартості) цього інструменту.