Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ завдання.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
488.45 Кб
Скачать

Дані для виконання практичного заняття Завдання 1.

Погодьте визначення з терміном, проставляючи біля них відповідні літери.

Терміни:

  1. Амортизація.

  2. Залишкова вартість.

  3. Запаси.

  4. Ліквідаційна вартість.

  5. Нематеріальні активи.

  6. Необоротні активи.

  7. Основні засоби.

  8. Первісна вартість.

  9. Переоцінена вартість.

10. Ринкова вартість.

Визначення:

А. Сума, яку можна отримати від продажу активу на активному ринку.

Б. Основні засоби (необоротні матеріальні активи) та нематеріальні активи.

В. Вартість основних засобів або нематеріальних активів після їх переоцінки.

Г. Різниця між первісною (переоціненою) вартістю і сумою нарахованого зносу.

Д. Активи, які утримуються для забезпечення безперервної роботи банку, надання послуг.

Е. Систематичний розподіл вартості основних засобів і нематеріальних активів, яка амортизується, протягом строку їх корисного використання (експлуатації).

Є. Активи, які не мають матеріальної форми, можуть бути ідентифіковані та утримуються банком з метою використання у своїй діяльності понад один рік в адміністративних цілях або надання в лізинг (оренду) іншим особам.

Ж. Історична (фактична) собівартість основних засобів чи нематеріальних активів у сумі грошових коштів або справедливої вартості інших активів, сплачених, витрачених для придбання основних засобів або нематеріальних активів.

3. Сума коштів або вартість інших активів, яку банк очікує отримати від реалізації (ліквідації) необоротних активів після закінчення строку їх корисного використання (експлуатації), з вирахуванням витрат, пов'язаних з продажем (ліквідацією).

І. Матеріальні активи, які банк утримує з метою використання їх у процесі своєї діяльності, надання послуг, здавання в лізинг (оренду) іншим особам або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких більше одного року.

Завдання 2.

Банк придбав комплект офісних меблів, відпускна ціна яких, зазначена у документах постачальника – 15000 грн. За доставку меблів додатково сплачено 500 грн транспортній організації – клієнту даного банку. Розрахунок з постачальником, який обслуговується в іншому банку, проведено на умовах попередньої оплати.

Надайте бухгалтерські проведення за змістом господарських операцій банку.

Завдання 3.

Банк придбав автомобіль вартістю 50 000 дол. США. Розрахунок з постачальником, який обслуговується в іншому банку, проведено на умовах попередньої оплати. На дату попередньої оплати офіційний курс дол. США/гривні – 8,0.

Необхідно скласти проведення за змістом операцій банку

Завдання 4.

На балансі банку обліковується система сигналізації. Первісна вартість об’єкта 30 000 грн. За період експлуатації нараховано знос на суму 8 000 грн. На 1 січня 201___ р. справедлива вартість об’єкта становила 39 000 грн. На дату складання балансу банк здійснив переоцінку основних засобів.

Необхідно надати бухгалтерські проведення за змістом господарських операцій банку.

Завдання 5.

На балансі банку обліковується мікроавтобус для службових перевезень. Його первісна вартість 160000 грн. Ліквідаційна вартість – 5 000 грн. Визначений термін корисного використання – 5 років.

Необхідно розрахувати нарахування амортизації прямолінійним методом, зменшення залишкової вартості, прискореного зменшення залишкової вартості кумулятивним методом та надати кореспонденцію рахунків.