Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ завдання.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
488.45 Кб
Скачать

Завдання 6.

25.11,201___ р. до банку „Хрещатик” звернулося підприємство „Світоч” з проханням придбати 300 облігацій ТОВ „Зоря” за ціною 95 грн. за цінний папір.

25.ХІ.201___ р. підприємством „Світоч” були перераховані кошти в сумі 30000 грн. на придбання облігацій, у тому числі комісійні доходи банку.

26.11.201___ р. банк здійснив проплату за цінні папери за дорученням клієнта.

27.11.201___ р. банк видав цінні папери в документарній формі підприємству „Світоч”.

Необхідно скласти бухгалтерські проведення за операціями банку.

Методичні рекомендації до виконання завдань

Завдання 1-6 засновуються на знаннях теми «Облік операцій банку з цінними паперами».

При розв’язанні завдань потрібно пам’ятати, що придбані цінні папери первісно оцінюються за справедливою вартістю з урахуванням витрат на операції з придбання таких цінних паперів.

При розв’язанні завдання 4 розмір переоцінки цінних паперів визначається, як сума різниці між справедливою вартістю цінного папера і його балансовою вартістю, визначеною на дату переоцінки.

При розв’язанні завдання 5 при розрахунку процентного доходу за цінним папером застосовується метод „30/360”. Процентний дохід визначається наступним чином:

Процентні доходи = номін. варт-ть ЦП × % ставки х 30;

100 х 360

При розв’язанні цього завдання слід також пам’ятати, що клас емітента „В”, значить, що фінансова діяльність його задовільна і рентабельність нища ніж середньогалузевий рівень, деякі економічні показники не відповідають мінімально прийнятим значенням і потребує більш детального контролю. Одночасно спостерігається можливість виправлення ситуації і поліпшення фінансового стану емітента.

Практичні заняття №13-14 зм 8. Облік операцій банку в іноземній валюті.

Мета: Формування опорних знань студентів з теоретичних положень теми та придбання практичних навичок з обліку операцій банку в іноземній валюті.

Студент повинен знати: Характеристику операцій в іноземній валюті, здійснюваних банками, та їх типи. Ідентифікацію операцій за параметрами аналітичного обліку. Облік операцій з придбання (продажу) іноземної валюти за дорученням клієнтів на міжбанківському валютному ринку та за рахунок ліміту власної валютної позиції банку.

Студент повинен вміти: Проводити бухгалтерський облік готівкових обмінних операцій в іноземній валюті. Облік доходів (витрат) за операціями, що здійснені в іноземній валюті. Облік результатів за обмінними операціями. Відображати результати коригування в системі рахунків бухгалтерського обліку.

Перелік питань які розглядаються на практичному занятті

  1. Особливості відображення валютних статей у фінансовій звітності.

  2. Необхідність переоцінки іноземної валюти. Вимоги МСБО щодо переоцінки іноземної валюти.

  3. Особливості обліку обмінних операцій із готівкою іноземною валютою.

  4. Облік операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти.

  5. Особливості обліку операцій із дорожніми чеками.

  6. Облік операцій із банківським металами.

Рішення задач з використанням проведень, які відображають: валютно-обмінні операції з іноземною валютою; купівлю банком іноземної валюти за національну грошову одиницю на міжбанківському валютному ринку України; продаж банком іноземної валюти власної та за дорученнями клієнтів.

Розгляд прикладів щодо принципів відображення в бухгалтерському обліку операцій з банківськими металами.

Література: основна: 1, 2, 3, 9, 13, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,30;

додаткова: 1, 2, 3, 4, 8, 10.