Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекції ф 20,22.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
1.88 Mб
Скачать

5. Автоформи

Найшвидший спосіб створити форму - використати команду Автоформа меню, яке розкривається при виборі кнопки Новый объект панелі інструментів. Якщо у вікні БД вибрати таблицю, а потім натиснути на кнопці Новый объект панелі інструментів, або відкрити меню кнопки Новый объект і виконати команду Автоформа, то для вибраної таблиці буде створена форма за умовчанням. У формі за замовчуванням всі поля вирівняні за лівим краєм форми, а їх імена використовуються як надписи полів.

У діалоговому вікні Новая форма пропонуються такі варіанти створення Автоформ:

  1. Автоформа: в столбец - створює форму за замовчуванням (всі поля розташовуються в одному стовпчику і вирівнюються по лівому краю);

  2. Автоформа: ленточная - створює форму за умовчанням із представленням даних у вигляді таблиці, в якій кожне поле відділяється пропуском;

  3. Автоформа: табличная - створює форму за замовченням із табличним представленням даних, розділених лініями сітки;

6. Виконання обчислень у формах

До сконструйованої форми може виникнути потреба ввести вираз для визначення даних, яких немає в таблиці або запиті. При використанні елементів керування, що визначаються, розрахунки проводять для кожного переходу до нового запису. Такі вирази стосуються полів елементів керування, які мають властивість джерела запису і можуть вводитися вручну або за допомогою Построителя выражений.

Для введення виразу вручну в режимі «Конструктор» необхідно на ділянку даних за допомогою панелі інструментів помістити поле введення, клацнути мишею на ньому і ввести вираз, починаючи зі знака рівності.

Для введення виразу за допомогою Построителя выражений треба після додання поля введення викликати за допомогою правої клавіші миші контекстозалежне меню, активізувати команду Свойства, відкрити вкладку «Данные» у вікні властивостей і клацнути мишею на кнопці («Построить...») у рядку «Данные».

У вікні, що з'явиться на екрані, необхідно вказати імена полів таблиці або запиту, функції, математичні чи логічні операції, які визначають вираз.

Після створення виразу під час роботи з формою елемент керування, що визначається, відображатиме результати обчислень відповідно до виразу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]