Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory_Yep_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
553.98 Кб
Скачать
  1. Зарубіжний досвід формування та ефективного використання трудового потенціалу під-в.

Зарубіжний досвід фор-ня та ефективного використання кадрового потенціалу фірми.

складається з:1.Державного фінансування і стимулювання внутрішньофірмової підготовки кадрів через:

пряме фінансування внутрішньофірмових систем навчання; пряме фінансування державними органами альтернативної форми підготовки кадрів, а саме, чергування процесу теоретичної підготовки у навчальному закладі із трудовою діяльністю на умовах часткової зайнятості; непряме стимулювання шляхом диференціації податків;

грошові відрахування самих підприємств.

2.Застосування сучасних систем оцінки різних категорій персоналу.

3.Формування і застосування системи матеріального стимулювання персоналу:

повсюдне використання тарифної системи як інструмента диференціації оплати праці залежно від складності, умов і важливості роботи в різноманітних її модифікаціях; переважне застосування почасової форми заробітної плати у різних її модифікаціях;

достатньо велике поширення оригінальних систем преміювання;

повсюдне поширення системи заохочення нововведень; збільшення оплати розумової праці проти фізичної; стала тенденція до індивідуалізації заробітної плати виходячи з оцінки конкретних заслуг працівника.

4.Залучення працівників до управління виробництвом:

участь працівників в управлінні працею та якістю продукції на рівні виробничого цеху; створення виробничих рад чи спільних комітетів робітників і менеджерів;

запровадження системи участі персоналу в розподілі одержаного прибутку; участь представників найманої праці в роботі рад директорів корпорацій.

19. Оцінка, класифікація та структура основних фондів

Оцінка ОФ є грошовим вираженням їхньої вартості.

Залежно від моменту проведення оцінки вартість ОФ визначається як:

1. Первісна вартість (Вп) – це фактична вартість ОФ на момент їх придбання і взяття на баланс.

2. Відновна вартість (Вв) – це вартість відтворення ОФ в сучасних умовах виробництва. Вона враховує ті самі витрати, що і первісна вартість, але за сучасними цінами і вкл. рез-ти переоцінки ОФ.

3. Справедлива або реальна вартість ОФ – дорівнює сумі, за якою цей об‘єкт може бути обмінений в разі здійснення угоди між зацікавленими і компетентними незалежними сторонами. Справедливою вартістю вважається ринкова вартість ОФ, яка визначається професійними оцінювачами-експертами.

Залежно від стану ОФ вони оцінюються за:

1.Повною вартістю – це вартість у новому, не спрацьованому стані .

2.Залишковою вартістю, яка визначається як різниця між вартістю, за якою об‘єкт ОФ був взятий на баланс підприємства (повною вартістю), та сумою зносу.

3.Ліквідаційною вартістю – залишкова вартість ОФ на час їх вибуття з експлуатації, спричиненого зношенням.

4. Балансова вартість- розраховується кожного кварталу, визначається щодо груп ОФ відповідно їх призначення, а також для нематеріальних активів.

Класифікація ОФ здійснюється:

1. В залежності від участі у виробничому процесі розрізняють:- виробничі фонди;- невиробничі фонди.

2. Для цілей БО і статистики.

3. Для розрахунків амортизаційних відрахувань, а також для потреб податкового обліку:

- І група (виробничо-технічні будівлі, споруди, їхні структурні компоненти та передавальні пристрої);

- ІІ група (транспортні засоби (включаючи автомобілі); меблі; побутові електронні, оптичні, електромеханічні пристрої та інструменти; офісне (конторське) обладнання, пристрої до нього);

- ІІІ група (ін. основні фонди, що не ввійшли до груп 1 і 2, а саме: робочі машини та устаткування, силові машини та устаткування, вимірювально-регулюючі пристрої, лабораторне устаткування та інші);

- IV група (електронно-обчислювальні машини, інші машини для автоматичного оброблення інформації, їх програмне забезпечення, пов‘язані з ними засоби зчитування або друку інформації, інші інформаційні системи, телефони (у тому числі стільникові), мікрофони і рації, вартість яких перевищує вартість малоцінних товарів (предметів)).

Структура основних фондів – це склад та співвідношення між групами ОФ відповідно до класифікаційних ознак. Розрізняють такі види структур: 1. Виробнича структура ОФ – це співвідношення різних груп ОФ у їх загальній вартості, або співвідношення активної і пасивної частини ОФ. 2. Галузева структура ОФ характеризується співвідношенням питомої ваги ОФ різних галузей до їх загальної вартості. 3. Вікова структура ОФ – це співвідношення ОФ різних вікових груп у їх загальній вартості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]