Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпорі ЦП 300.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
797.7 Кб
Скачать

258.Загальні положення про договір з надання послуг

За договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Збитки, завдані замовнику невиконанням або неналежним виконанням договору про надання послуг за плату, підлягають відшкодуванню виконавцем, у разі наявності його вини, у повному обсязі, якщо інше не встановлено договором.

Строк договору про надання послуг встановлюється за домовленістю сторін, якщо інше не встановлено законом або іншими нормативно-правовими актами.

259. Поняття та основні елементи договору доручення

За договором доручення одна сторона (повірений) зобов'язується вчинити від імені та за рахунок другої сторони (довірителя) певні юридичні дії. Правочин, вчинений повіреним, створює, змінює, припиняє цивільні права та обов'язки довірителя.

Договором доручення може бути визначений строк, протягом якого повірений має право діяти від імені довірителя.

У договорі доручення або у виданій на підставі договору довіреності мають бути чітко визначені юридичні дії, які належить вчинити повіреному. Дії, які належить вчинити повіреному, мають бути правомірними, конкретними та здійсненними.

Довіритель- особа, яка доручає повіреному виконати юридичні дії від імені та за її рахунок. Повірений- особа, яка зобов’язується вчинити від імені та за рахунок довірителя певні юридичні дії. (і це є предметом)

260.Права та обов’язки повіреного та довірителя

Повірений зобов'язаний: 1) повідомляти довірителеві на його вимогу всі відомості про хід виконання його доручення; 2) після виконання доручення або в разі припинення договору доручення до його виконання негайно повернути довірителеві довіреність, строк якої не закінчився, і надати звіт про виконання доручення та виправдні документи, якщо це вимагається за умовами договору та характером доручення; 3) негайно передати довірителеві все одержане у зв'язку з виконанням доручення.

Права: 1)діяти від імені довірителя; 2)на плату за виконання свого обов’язку; 3)відступити від змісту доручення, якщо цього вимагають інтереси довірителя; 4)відмовитися від договору в б-я час.

Обов'язки довірителя 1)видати повіреному довіреність на вчинення юридичних дій, передбачених договором доручення; 2)забезпечити повіреного засобами, необхідними для виконання доручення; 3)відшкодувати повіреному витрати, пов'язані з виконанням доручення; 4)негайно прийняти від повіреного все одержане ним у зв'язку з виконанням доручення; 5)виплатити повіреному плату, якщо вона йому належить.

Права: 1)у б-я час відхилити замісника, якого обрав повірений; 2)відмовитися від договору доручення в б-я час; 3)відмовитися від договору без попереднього повідомлення про це повіреному.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]