Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робпро Історія України.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
436.22 Кб
Скачать

2. Потребує короткої відповіді, в якій повинна бути розкрита суть поняття чи дефініції. Оцінюється від 0 до 16 балів.

14-16 балів отримує студент, який повністю розкрив зміст питання, правильно розуміє його сутність, демонструє вміння та навички аналізу й самостійного мислення, знає основну джерельну базу з даної проблематики – наукові праці, політико-правові документи держави.

12-14 балів отримує студент, який розкрив основний зміст питання, правильно розуміє його сутність, демонструє навички аналізу, знає, але не повністю джерельну базу з даної проблематики – наукові праці, політико-правові документи держави.

10-12 балів отримує студент, який демонструє знання основ питання, в цілому і правильно розуміє його сутність, але йому бракує аргументованості та вміння самостійно мислити, знає частково джерельну базу з даної проблематики – наукові праці, політико-правові документи держави.

0-10балів отримує студент, що виявив незнання сутності питання, та зміст першоджерел.

3. Третє завдання складається з 3 тестів і оцінюється від 0 до 24 балів (кожна вірна відповідь – 8 балів).

V. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни "Історія України" і. Вступ

Історична наука в Україні поступово долає кризові явища, породжені добою тоталітаризму. Змінились методологічні підходи до історичних досліджень, дослідники й широкий загал отримали доступ до документів і матеріалів, що раніше зберігались у спецсховищах, розширилися можливості ознайомлення з доробком іноземних вчених.

Враховуючи стан сучасної історичної науки, вузівський курс «Історії України» передбачає наскрізний аналіз буття України. Осно­вою вивчення курсу є робота з джерелами. Саме вони, в усьому їх розмаїтті по кожному періоду української історії неупереджено відображають історичні реалії. Працюючи з джерелами, студент ви­робляє власний погляд на ту чи іншу проблему. Це допомагає йому зорієн­туватись у широкому колі думок, позицій, що висловлюються у науковій та популярній літературі, засобах масової інформації. Зреш­тою, саме знання першоджерел є основою формування історич­ного мислення та політичної культури.

Характерною рисою вузівського курсу «Історія України» є вивчення історіографії тієї чи іншої проблеми, тобто історії її дослідження, що знайомить студентів з різними поглядами вчених (у тому числі й діаметрально протилежними), навчає молодь аналізувати різні думки та знаходити істину. Програма курсу «Історія України» передбачає також знайомство з роботами зарубіжних істориків, які займаються проблемами української історії. Порівняння поглядів, висновків вітчизняних і зарубіжних вчених сприяє формуванню глибоких знань студентів, усвідомленню ними України як органічної частини світової цивілізації.

Пріоритетне значення у вивченні курсу «Історія України» має самостійна робота. Лекція визначає орієнтири самостійної праці студента. Виходячи з особливостей вузівського курсу «Історія України», самостійна робота має декілька напрямків: робота з першоджерелами, підручниками, самостійне опрацювання окремих тем та питань, робота над рефератами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]